Analytiker: Venstre har fået et ordentligt hak i tuden

Venstre har fået et alvorligt hak i troværdigheden. Sådan lyder det i dag fra politisk kommentator, efter endnu en sag om manglende indberetning af valgbidrag er dukket op.

Der har tidligere været rod i Venstres indberetninger om partistøtte, og nu er den altså gal igen. Sagen har foreløbig kostet to bestyrelsesmedlemmer jobbet hos Venstre i Region Midtjylland, fordi de ikke har oplyst, hvor meget Venstres folketingsmedlemmer har fået i partistøtte, og den seneste sag overrasker politisk analytiker og tidligere minister Knud Erik Kirkegaard. 

- Jeg var personligt dybt overrasket over, at der nu kom nye sager, siger han.

Venstres partiorganisation har, ved flere lejligheder, lovet bod og bedring. Derfor efterlader de nye sager partiet med et problem.

- Sagerne her er dybt skadelige for Venstre og er med til at beskadige - måske varigt - Venstres troværdighed, fastslår Knud Erik Kirkegaard. 

Fejl tager fokus fra politisk arbejde

Fejlen med de manglende indberetninger er ifølge Venstre menneskelig, men har givet skår i juleglæden hos de berørte folketingsmedlemmer.

- Det tager fokus væk fra det gode daglige politiske arbejde, når der opstår sådan nogle historier her. Det ønsker vi ikke i Venstre, for vi ønsker, at der skal være orden i tingene, vi har ikke noget at skjule, siger Venstres Transportordfører Kristian Pihl Lorentzen fra Ans. 

Samlet mangler der indberetninger for 2014, 2015 og 2016, hvor der angiveligt er givet større beløb til politikernes valgkampagner.

- Jeg er overbevist om, at ingen har gjort det her i ond hensigt. Der er tale om en fejl, og den skal selvfølgelig rettes, siger Kristian Pihl Lorentzen (V). 

Ifølge analytiker Knud Erik Kirkegaard, så viser den seneste sag, at der behov for en alvorlig granskning af partiaparatet i Region Midtjylland.

- Det efterlader partiet med nogle meget dybe skrammer. Ikke kun den sag, der er opstået lige nu, men også de sager, som der har været løbende igennem en længere periode. Får man ikke styr på det - hellere i går end i dag - jo større vanskeligheder får Venstre ved at komme igennem det her, uden varige skrammer, fastslår han. 

Manglende indberetninger af partistøtte i Region Midtjylland giver alvorlige ridser i lakken hos Venstre.

Læs flere artikler fra Midt- og Vestjylland eller i kategorien Politik.