Analytiker: fyring af Engel giver mening

Aktieanalytiker, Jacob Pedersen, fra Sydbank mener fyringen af Ditlev Engel er overraskende, men timingen er god.

Timingen i skiftet af koncernchef i Vestas er helt perfekt efter den helt store oprydning sidste år.

- Jeg er overrasket.

Sådan lyder den umiddelbare kommentar fra Sydbanks aktieanalytiker Jacob Pedersen, der følger Vestas tæt, til fyringen af Vestas' koncernchef, Ditlev Engel, tidligere onsdag.

- Hvis man ser, hvor meget kritik der har været af Ditlev Engel over de seneste fire til fem år, har der ikke været et kvartal, hvor der har været mindre snak om hans afgang, som det er tilfældet i de seneste tre måneder, siger han til Ritzau.

I samme åndedrag mener analytikeren dog, at skal Engel fyres, er timingen perfekt i forbindelse med det kvartalsregnskab, som vindmølleselskabet lagde frem onsdag.

- Når man så alligevel kigger på, hvad det er for en situation, Vestas står i, giver det god mening. Siden Vestas for et års tid siden kom ind i store finansielle vanskeligheder, har der været et behov for krisestyring af virksomheden, mener Jacob Pedersen.

- Men havde man smidt Engel på porten tilbage i juli 2012, havde man siddet med et helt nyt ledelsesteam. Så det har nok givet mening at lade Ditlev Engel ride stormen af de seneste tre til fire kvartaler, siger analytikeren.

Det er svenske Anders Runevad, der skal tage over efter Engel. Han tiltræder 1. september - mens Ditlev Engel ikke længere er at finde på chefgangen hos Vestas.

- Nu står man et sted, hvor man kan begynde at se fremad. Ordreindgangen er forbedret, og omkostningerne er skåret ned. I det lys giver det meget god mening at skifte nu, vurderer Jacob Pedersen.

Selv om regnskabet viste røde underskud på bundlinjen, så mener Sydbanks analytiker ikke, det var så dårligt endda.

- Godt nok ser resultatopgørelsen væsentlig ringere ud end forventet. Men det skyldes til dels store, negative finansposter og en nedskrivning på nogle fabrikker. Jeg mener faktisk, at regnskabet isoleret set er godt, siger han.

- Der var ingen, der havde forventet mirakler. Vestas bevæger sig ganske godt frem. Fremtiden ser lysere ud, højere indtjening og forhåbentlig mere vækst, siger Jacob Pedersen.

/ritzau/