Alvorlig minksygdom stort set udryddet

Minkfarme, der er plaget af minksygdommen Plasmacytose, er snart fortid. I midt- og vestjylland er der kun to smittede minkfarme tilbage.

Sidste år var 286 danske minkfarme smittet med den frygtede minksygdom, Plasmacytose. Over 170 af dem lå i det midt- og vestjyske. Men nu er frygten vendt til forhåbning. Den sneeste opgørelse over smittede farme viser, at der nu kun er 2 midt- og vestjyske minkfarme, der stadigvæk er smittet. Det skriver Landbrugsavisen.

Branchen har brugt omkring 250 millioner kroner på at få bekæmpet sygdommen, blandt andet ved hjælp af flere kontroller og udskriftning af dyr i besætningen. Og den dyre, men effektive indsats, har nu båret frugt, og det skaber håb for en branche, som ellers har haft et hårdt år.

- I betragtning af den vinter vi har været igennem, er vi meget glade og positivt overraskede over den status, vi ser nu, siger kommunikationschef i Kopenhagen Fur, Sander Jacobsen til Landbrugsavisen.

Minksydommen begyndte at brede sig i midten af 2015, og i efteråret tog smitten for alvor fart i det Midt- og Vestjyske.
Det viste sig at smitten var foderbåren og at de fleste tilfælde kom fra fodercentralen i Holstebro.


Læs flere artikler fra Midt- og Vestjylland eller i kategorien Erhverv.