Alternativets midt- og vestjyske storkreds: - Medlemmerne bør udvise politisk pli

Mandag kom det frem, at der i alt nu er fire af Alternativets folketingsmedlemmer, der har valgt at forlade partiet.

Efter at Josephine Fock blev ny leder af Alternativet, har fire medlemmer valgt at forlade partiet. Foto: Ida Guldbæk Arentsen/Ritzau Scanpix

Efter folketingsvalget i 2019 var de fem – nu er der kun én tilbage i Alternativet. Efter Susanne Zimmer mandag offentliggjorde, at hun ligesom tre andre partifæller har valgt at blive løsgænger, kommer der en klar opfordring fra Alternativet Midt- og Vestjyllands Storkreds.

Læs også Susanne Zimmer forlader Alternativet: Jeg har truffet en beslutning med hjertet, men også med hjernen

- Vi respekterer folketingsmedlemmernes beslutning, og vi siger tak for deres store arbejde gennem tiden. Det står imidlertid også lysende klart for os, at de folketingsmedlemmer, der nu har meldt sig ud, bør udvise den fornødne politiske pli og overlade deres poster til deres alternative suppleanter, udtaler forperson i Alternativet Midt- og Vestjyllands Storkreds, Jens Boll, i en pressemeddelelse.

I storkredsen er man ærgerlig over, at fire medlemmer har valgt at forlade gruppen, men her bakker man bakker op om den nye leder at partiet.

Det står imidlertid også lysende klart for os, at de folketingsmedlemmer, der nu har meldt sig ud, bør udvise den fornødne politiske pli og overlade deres poster til deres alternative suppleanter.

Jens Boll, forperson, Alternativet Midt- og Vestjyllands Storkreds

- Vi har fuld tillid til Josephine Fock som politisk leder, og vi er glade for nu at kunne arbejde videre for Alternativets vigtige politiske projekt med vores nye politiske leder i spidsen. Alternativets projekt er stadig en reel grøn omstilling og et demokrati, der er tættere på borgerne, og det kommer vi til at blive ved med at kæmpe for – på alle politiske niveauer, udtaler Jens Boll i pressemeddelelsen.

Udover Susanne Zimmer har Uffe Elbæk, Rasmus Nordqvist og Sikandar Siddique valgt at forlade partiet. Tilbage står Torsten Gejl.

01:21

Der er nu kun et enkelt folketingsmedlem tilbage i Alternetivet. Susanne Zimmer har sammen med tre andre valgt at fortsætte i folketinget som løsgængere.

Luk video