Alternativet etablerer sig i Vestjylland

Partiet Alternativet, der netop er blevet opstillingsberettiget til det kommende folketingsvalg, har startet en kredsbestyrelse i Vestjyllands Storkreds.

Vestjyllands Storkreds var den sidste der manglede, men efter et møde i Herning torsdag aften, er partiet Alternativet nu repræsenteret over hele landet.

- I kredsbestyrelsen gør vi nu klar til at sætte partiets grønne og bæredygtige politik på dagsordenen i det Midt- og Vestjyske område, gennem en række aktiviteter i de kommende måneder, siger den nye formand for storkredsen, Povl Eskild Petersen.

Vil gøre alt anderledes

Partiet står nu overfor den store opgave at forklare midt- og vestjyderne om et parti, der er markant anderledes end de etablerede.

- Vi gør alt anderledes, ellers var vi jo ikke noget alternativ. Men vi har ikke noget kampagnebudget, og vi har ingen penge, så vi vil forsøge at arrangere events, som alle er velkomne til at involvere sig i, siger Povl Eskild Petersen.

Partiet er kendt for at arrangere politiske laboratiorier, hvor ganske almindelige borgere er med til at formulere partiets politik.

- Demokrati handler vel om, at alle har noget at skulle have sagt. Så derfor skal alle inddrages, siger Povl Eskild Petersen.

Folketinget er en børnehave

Partiet har også som erklæret mål, at få ændret den politiske tone.

- Når man ser en debat fra Folketinget, så grisser politikerne hinanden til. Det er nærmest en børnehave, med bøller der mobber hinanden, det vil vi lave om på, siger Povl Eskild Petersen.

Indtil videre har tre interesserede meldt sig som kandidater til Folketinget for Alternativet, det endelige hold bliver præsenteret den 20. april.


Læs flere artikler fra Midt- og Vestjylland eller i kategorien Politik.