AGK kollaps kan koste dyrt

Det kan få store konsekvenser for de midt- og vestjyske håndboldklubber, hvis Danmarks bedste mandskab, AG København kollapser. Klubberne kan nemlig miste flere hundrede tusinde kroner i omsætning.

Sidst sæson fyldte Skjern Boxen i Herning med tilskuere, da AG København var på besøg, og den store hal er allerede booket til næste gang vestjyderne får besøg af københavnerne. Det gir nemlig mange ekstra kroner i klubkassen, når tilskuertallet mere end tredobles.

- Kan vi fylde Boxen med masser af tilskuere, så kan vi lave en halv million kroner ekstra, i forhold til hvis vi spiller i Skjern, siger Carsten Thygesen.

Men nu har Jesper Nielsen trukket sine mange penge ud af AG København, og det er meget usikkert, om klubben kommer til fortsat at eksistere. Og det er ikke kun Skjern Håndbold der kommer til at miste penge.

- Når AG København kommer på besøg så er der fest og farver, og der bliver gjort noget ekstra ud af det. Jeg er sikker på, at hvis jeg kigger på ligaen som helhed, så kunne der sagtens være en merværdi for de andre klubber på et par millioner, ved at have AG københavn med. I det midt- og vestjyske kan det hurtigt beløbe sig til en million eller halvanden, siger Bent Nyegaard.


Læs flere artikler fra Midt- og Vestjylland eller i kategorien Samfund.