Ærkerivaler mødtes: Se optakten til fredagens store fodboldbrag

Fredag tørnede ærkerivalerne Viborg FF og FC Midtjylland sammen i sæsonens første derby. Du kan se optakt til opgøret lige her.

45:11
Dan Sørensen var klar til at klæde alle på, inden fredagens fodboldbrag
Foto: Simon Hyllested, TV MIDTVEST

Når stadionlamperne tændes fredag aften i Viborg, og de grønblusede tager imod FC Midtjylland, er det første gang i denne Superligasæson, de to rivaler mødes.

Det er langt fra to indtil nu storspillende hold, der fredag løber ind på det udsolgte stadion.

- Det er to hold, der halter lidt. De jagter formen og har ikke fået det til at klikke endnu. Umiddelbart bør FC Midtjylland, også set på baggrund af transfervinduet, stadigvæk være storebror i det her indbyrdes opgør, men de svinger meget, siger sportskommentator Dan Sørensen, der fredag er vært på TV MIDTVESTs optakt til lokalbraget.

”De er uforudsigelige”

Viborg har skiftet meget ud på det hold, der sidste sæson overraskede mange ved at spille med om medaljerne, og der er gang i en grøn genopbygning i Domkirkebyen.

Også FC Midtjylland har været på indkøb og har med blandt andre Cho Gue-Sung og Dario Osorio tilført individualister til den trup, de selv har meldt ud, nu kan konkurrere med om det danske mesterskab.

- Jeg kan ikke blive klog på, hvor jeg har FC Midtjylland henne som hold, og hvordan de egentlig spiller. Jeg synes, de er uforudsigelige. Hvis de får det hele til at klikke fredag aften i Viborg, så kan det godt være, det kan blive en afklapsning. Men rammer Viborg noget, så kan de også godt gøre ondt på Midtjylland, siger Dan Sørensen.

Sejr vigtigere for ulvene

Forud for fredagens opgør har FC Midtjylland otte point op til Superligaens førerhold FC København. FC Midtjylland ligger nummer seks, mens Viborg indtager ligaens 9. plads.

Ifølge Dan Sørensen er det ulvene, der har mest på spil fredag aften.

- Jeg vil faktisk sige, at en sejr er vigtigere for FC Midtjylland. I forvejen har jeg svært ved at se dem nå op og blive dansk mester i denne her sæson. Men hvis ikke de vinder fredag, så tror jeg godt, de kan begynde at vinke endegyldigt farvel til det, siger Dan Sørensen.

Selvom ulvene altså er mest pressede til sejr, så kan en pointløs kamp altså også betyde en ændring for hjemmeholdet.

- Så skal Viborg jo til at begynde at kigge ned af i tabellen lige pludselig. Og det har de ikke været vant til de seneste par år.