7 ud af 10 kører ulovligt: Vestjyderne er ligeglade med reglerne

71 procent af de vestjyske bilister har det seneste år overtrådt en eller flere færdselsregler.

Har du kørt over for rødt, trykket lidt for hårdt på speederen eller kørt uden sele, så er du langt fra den eneste. 71 procent af de vestjyske bilister har inden for det seneste år overtrådt en eller flere færdselsregler. Det fastslår en undersøgelse lavet af forsikringsselskabet Codan.

Undersøgelsen viser, at en fjerdedel af bilisterne har holdt for kort afstand til bilen, mens fire procent har kørt uden sele mindst én gang det seneste år.  I Vestjylland er det dog farten, der er det helt store problem.

- For høj fart er en af de største dræbere i trafikken. Selv en lille fartoverskridelse kan betyde, at du ikke når at bremse op, hvis der pludselig sker noget uventet, udtaler Jesper Hemmingsen, der er specialkonsulent i Rådet for Sikker Trafik, i en pressemeddelelse.

Bekymrende holdning

Årsagen, til at så mange vestjyder kører for stærkt, skal findes i bilisternes holdning. Undersøgelsen viser, at 60 procent mener, det kan være okay at køre stærkere end det tilladte.

De tal, mener de hos Codan, er bekymrende.

- Særligt i forbindelse med høj fart kan trafikulykker resultere i store materielle skader, men vigtigst af alt have alvorlige menneskelige konsekvenser. Derfor er det vigtigt at overholde færdselsreglerne og udvise opmærksomhed og hensyn over for ens medtrafikanter, udtaler Mette Heering Pontoppidan, der er Marketing og Kommunikationsdirektør i Codan, i en pressemeddelelse.