7 gode råd: Sådan undgår du indbrud i julen

Især lys kan afskrække tyven, når det kommer til indbrud.

Julen byder ikke kun på spandevis af hyggestunder, gaver og glæde. Det er også højsæson for indbrud. 

I Midt- og Vestjylland blev der i 2015 begået 16 procent flere indbrud i december sammenlignet med de andre af årets måneder. I alt blev 181 indbrud anmeldt i julemåneden i 2015, hvilket svarer til 6 om dagen. Det oplyser Nabohjælp i en pressemeddelelse. 

Det giver anledning til at bringe en række gode råd, der kan være med til at mindske risikoen for indbrud. 

quoteEt godt råd, som kan få tyven til at fravælge dit hjem, er at sørge for lys med bevægelsessensorer rundt om huset. Man fjerner nemlig tyvens mulighed for at gemme sig i mørket, og lyset gør også naboer opmærksomme på, at de måske lige skal holde lidt ekstra øje eller tjekke, hvem der er gået ind i haven

Christoffer Elbrønd, projektleder i TrygFonden

Hils på andre
Det bedste værn mod indbrud er mennesker. Hils derfor på andre i nabolaget og ønsk dem en glædelig jul – også dem du ikke kender. Tyven vil hverken ses eller genkendes, og et simpelt ”hej” kan være nok. 

Masser af lys
Sørg for god belysning i og omkring boligen, så tyven har svært ved at komme ind uden at blive set. Du kan for eksempel købe nogle tænd/sluk-ure og tilslutte lamperne til dem. Du kan også købe et “FakeTV”, der simulerer et tændt tv, så det ser ud som om, der er nogen hjemme foran tv’et. 

Rod bare
Få huset til at se beboet ud, når du ikke er hjemme. Lad lyset være tændt, lad rodet ligge og lad den beskidte opvask stå.

Hjælp naboen
Hold et vågent øje med naboens hus og parkér din bil i deres indkørsel, hvis ikke de er hjemme. Du kan også smide affald i deres skraldespand og tømme deres postkasse, hvis de er udenbys.

Fjern redskaber
Lås skuret og ryd op i haven, så der ikke ligger redskaber fremme. Nogle indbrudstyve medbringer ikke værktøj, men finder det på gerningsstedet.

Brug Nabohjælp.dk
Tilmeld dig Nabohjælp på nabohjælp.dk. Nabohjælp forebygger op til hvert fjerde indbrud, og det tager blot fem minutter at tilmelde sig.

Hav ikke gaver på sædet i bilen
Har du julegaverne i bilen, så tænk over, hvor du parkerer bilen. Jo flere mennesker, der er i området, jo flere er der til at lægge mærke til mistænkelige personer. Gaverne bør samtidig ikke ligge på sæderne i bilen. De skal altid placeres i bagagerummet, lyder det fra Frank Thure Josephsen fra Topdanmark. Læs mere her. 

 

Indbrud i Midt- og Vestjylland 2015