67 konkurser hos Arla-landmænd

Tal viser, at det har været et trist år for de danske mælkeproducenter. Det skriver Landbrugsavisen.

At 2016 var et hårdt år for mælkeproducenter over hele verden, er ingen vist i tvivl om. Nu viser Arlas egne tal på området det også. Det skriver Landbrugsavisen.

Mejeriet har offentliggjort hvor mange danske andelshavere, der er gået konkurs i 2016 indtil 1. december.

Her viser tallene sort på hvidt, at tendensen til konkurser er blevet forværret. I 2015 gik 52 konkurs, og 13 blev taget i brugeligt pant. Dette tal voksede i år til indtil videre 67 konkursgårde, mens 4 er taget i brugeligt pant.

Trist læsning

Arlas tal rummer vel at mærke udelukkende de gårde, hvor der fortsat bliver leveret mælk efter konkursen - og dermed ikke de gårde, der mere eller mindre frivilligt stopper med at levere mælk. Det fremhæver Landbrugsavisen.

quoteDet viser hvor miserabelt, det har været at producere mælk det sidste år til halvandet.

Jan Toft Nørgaard, næstformand, Arla

Tallene er trist læsning, synes næstformand i mejeriselskabet, Jan Toft Nørgaard.

- Det viser hvor miserabelt, det har været at producere mælk det sidste år til halvandet. En ting er de 67, men der er mange flere, der har problemer og sidder hårdt i det, konstaterer han til Landbrugsavisen.

Han hæfter sig ved de seneste måneders tiltrængte stigninger på mælkeprisen.

- Prisen begynder at rette sig. Det kommer for sent for nogle, men kan forhåbentlig give de resterende en chance for at rette op. Som mælkeprisen er pt. bliver hullet ikke dybere, nu kan vi betale de løbende regninger. Men mange har lavet store huller i 2016, og de huller skal jo også lukkes. Så mælkeprisen skal højere op. Men at vi har stoppet blødningen for gennemsnitsbonden, det er første skridt på vejen, siger han.