6.000 for en helikoptertaxa til og fra Midtjyllands Lufthavn

Erhvervsfolk skal kunne komme hurtigere rundt i landsdelen. Snart kan de leje en helikopter.

En helikopterservice i Midtjyllands Lufthavn skal inden længe gøre det hurtigere at komme til og fra Midtjyllands Lufthavn.

- Tid er penge. Det her koster også, men det er drønhurtigt, fortæller initiativtager Kurt Rhode Nielsen.

Det er et samarbejde mellem Herning Helicopters og Midtjyllands Lufthavn.

- Vi er jo en erhvervslufthavn, og det her er jo lige nøjagtig en forlængelse af vores ni ankomster med rutefly hver dag, og så kan man i løbet af tyve minutter dække hele midtvest, siger direktør Frans Bjørn-Thygesen fra Midtjyllands Lufthavn.

I løbet af sommeren holder helikopterservicen en åbningsreception. Og helikopter-firmaet er klar.

- Nu håber vi selvfølgelig på, at de her helikoptere kan lande i Midtjyllands Lufthavn og hente kunderne, der lander fra København, sørge for, at de får en tre-fire møder i stedet for kun et eller to, og sørge for, at de også er hjemme til aftensmad igen, forklarer Stephan Erlandsen, der er indehaver af Herning Helicopters.

Priserne ligger fra 6.000 og op efter. Det lyder måske dyrt, men ikke for dyrt.

- Alt handler faktisk i dag om at spare tid, og hvis man skal betale ekstra for at få den fleksibilitet, så er det et valg at gøre det, og det ved jeg, at vi godt kunne finde på, siger kommunikationschef Kim Nøhr Skibsted fra Grundfos i Bjerringbro.

Der vil allerede i maj være masser af helikoptertransport til og fra Midtjyllands Lufthavn i forbindelse med VM i ishockey. 

Helikopterservice i Midtjyllands Lufthavn målrettet erhvervsfolk skal gøre transport hurtigere og mere fleksibel.