6-årig dreng ramt i hovedet af batteri

Nytårsaften udviklede sig til et sandt mareidt for en 6-årig dreng fra det midtjyske.

Langt de fleste fyrværkeriskader har været skader forsaget af batterier. Foto: Bent Leth, TV MIDTVEST

Overgangen fra 2018 til det nye år, blev ikke helt som ønsket for en 6-årig dreng her fra landsdelen. Nytårsaften blev han nemlig ramt i hovedet af et batteri. Drengen blev herefter kørt til Aarhus Universitetshospital, hvor akutmodtagelsen tog imod ham.

Vi har haft enkelte skader med raketter, men langt hovedparten har været batteriskader

Mads Lind Ingeman

- Han har fået en alvorlig skade i ansigtet og i kraniet. Han er blevet opereret og ligger nu på intensivafdeling. Han er i en alvorlig tilstand, men er stabil og skal overvåges de næste dage, siger Mads Lind Ingeman, der er overlæge på Aarhus Universitetshospital

- Hvordan forløbet så bliver herefter, afhænger af hans symptomer, men han vil være indlagt i noget tid til observation.

Læs også Brandfolk har haft travl nytårsnat med 505 udrykninger

I alt rykkede akutberedskabet ud 993 gange nytårsnat. De fleste af dem var til skader med batterier, og det er også flest folk, der er kommet til skade med batteri, der måtte en tur forbi Aarhus Universitetshospital nytårsnat.

- Vi har haft enkelte skader med raketter, men langt hovedparten har været batteriskader og de øjenskader, der har været, har været folk, der ikke har båret briller, fortæller Mads Lind Ingeman.