585 nye selskaber i Midt- og Vestjylland

Antallet af nystartede virksomheder i Midt- og Vestjylland når det højeste niveau siden finanskrisen i 2008.

585 nye virksomheder så dagens lys i Midt- og Vestjylland i september - den bedste september for dansk iværksætteri på landsplan siden finanskrisen i 2008, viser nye tal fra Experian. I hele 3. kvartal fik Midt- og Vestjylland 91 flere nye selskaber end i 3. kvartal i 2014. Dansk Erhverv hilser danskernes iværksætterilyst velkommen.

- Vi har ikke oplevet en så massiv tilgang af nye selskaber, siden Experian begyndte at føre statistik i 1996, siger administrerende direktør i Experian, Jens Hjortflod og tilføjer, at fremgangen er overbevisende, selv hvis man fraregner de relativt nye og nemt stiftede Iværksætterselskaber (IVS’er).

Fremgangen for de forskellige selskabsformer er sammenlagt 20 pct. sammenlignet med tredje kvartal sidste år - helt konkret blev der etableret 7.688 nye selskaber mod 6.408 i tredje kvartal 2014.  Siden 1. januar 2015 har Danmark i alt oplevet en tilgang på 22.641 selskaber – heraf er de 6.913 Iværksætterselskaber.

Iværksætteri bidrager til fremtidens velstand

Antallet af nye selskaber bekræfter, at dynamikken for alvor er tilbage i dansk iværksætteri efter en årrække med økonomisk krise og lavvækst. Det er en udvikling, som man er glade for i Dansk Erhverv, der repræsenterer 17.000 store og små virksomheder i primært servicesektoren.

- Foretagsomheden i iværksættermiljøerne er tydeligvis i klar fremgang, og det er glædeligt. Tallene viser en spirende iværksætterlyst i alle dele af landet, og de nye virksomheder er et vigtigt bidrag til femtidens vækst og velstand, siger erhvervspolitisk konsulent Sigurd Schou Madsen fra Dansk Erhverv.

 


Læs flere artikler fra Midt- og Vestjylland eller i kategorien Erhverv.