50 spritbilister på en uge

Politiet havde ingen problemer med at finde påvirkede bilister - færdselspolitiet advarer om nye kontroller.

Færdselsbetjentene i Midt- og Vestjylland har endnu engang fået bekræftet, hvad de godt vidste i forvejen: Der er alt for mange påvirkede bilister på landevejene.

Som et led i en landsdækkende kampagne mod sprit- og narkopåvirkede bilister blev der på en uge standset 50 formodede spritbilister i Midt- og Vestjyllands Politikreds - og tre var påvirket af narko.

- Det viser, at når vi er derude, så høster vi også. Men det er overraskende, at der trods mange kampagner og kontroller stadig er så mange, der kører med sprit i blodet, siger lederen af færdselspolitiet, vicepolitiinspektør John G. Christensen, som også noterer sig, at mange kører uden kørekort.

Han advarer om, at færdselspolitiet vil følge op på resultatet og være meget på de midt- og vestjyske landeveje i løbet af sommeren.

Fangsten i tal

:Kampagnen kørte fra 28. juni til 4. juli - politiet stoppede 1620 bilister og noterede 262 forseelser. Her er de vigtigste tal:

* 50 spritbilister - fem af dem taget i forbindelse med uheld.* Tre kørte med narko i blodet - to taget i forbindelse med uheld.* 16 kørte uden kørekort.* Fem kørte i frakendelsestiden.* 147 kørte uden sikkerhedssele.* To bilister havde ikke sørget for at deres børn havde sele på.* Fem talte i mobiltelefon under kørslen.