Ulveaktivist får 40 dages fængsel for hærværk, trusler og overtrædelse af tilhold

Storm Balderson er også dømt til at betale knap 28.000 kroner i erstatning.

Retten i Holstebro har netop idømt ulveaktivisten Storm Balderson, der har det borgerlige navn Christoffer Christian Sørensen, 40 dages ubetinget fængsel.

Han er dømt for trusler, overtrædelse af polititilhold og hærværk begået mod en kirke og byskilte i Ulfborg i sommeren sidste år.

Udover fængselsstraffen er han også dømt til at betale knap 28.000 kroner i erstatning for hærværket.

Storm Balderson, der bekender sig til asetro og siden hærværket i sommer har fået lavet en karakteristisk tatovering, der dækker højre side af ansigtet, reagerede med stilhed og et fast blik rettet mod dommer Lillian Lund Tinggaard.

Storm Balderson og hans forsvarer ankede på stedet dommen til frifindelse eller formildelse i landsretten.

Ville beskytte nye ulvehvalpe

Storm Balderson har i flere år været yderst aktiv i ulve-debatten, hvor han er stor fortaler for, at ulven skal have sin plads i Danmark.

Debatten er primært foregået online på den nu dømtes blog og det sociale medie Facebook, men da der sidste år blev født et nyt kuld hvalpe i Vestjylland, tog Storm Balderson nye midler i brug for at blive hørt. 

Natten til den 27. juni tog han til Ulfborg, hvor han blandt andet spraymalede to byskilte og skrev "Finris", "Naturen før mennesker" og "blod bliver aldrig glemt" på byens kirke.

Han har fra start taget ansvaret for episoden. I retten kaldte han hele ulve-sagen for 'sin hjertesag' og forklarede, at hærværket blev lavet for at fjerne fokus fra hvalpene. 

- Jeg valgte at være ekstrem i forhold til at fjerne fokus fra de her ulveunger. Det er meget simpelt derfor, lød det. 

Trusler mod dømt for ulvedrab

Udover hærværk blev Storm Balderson også dømt for at true Mourits Troldtoft, der sidste år fik en betinget fængselsstraf for at skyde og dræbe en ulv, og hans søn, Steffen Troldtoft.

Under hærværket i juni efterlod Storm Baldersom nemlig et trækors med skriften 'RIP MT og søn'.

I retten vedkendte Storm Balderson, at det var Mourits Troldtoft og Steffen Troldtoft, han ville henvende sig til med beskeden.

Efterfølgende anmodede Steffen Troldtoft om et polititilhold mod Storm Balderson, så han ikke måtte kontakte far og søn hverken direkte eller indirekte. 

I retten forklarede Steffen Troldtoft tirsdag, at han har fået mange trusler, siden hans far skød ulven, og i det mest grelle tilfælde har han anmodet om polititilhold.

I Storm Baldersons tilfælde opfattede han det sådan, at han var en af dem, der faktisk kunne finde på at gøre noget. 

- Han er en af dem, der faktisk har demonstreret det ved hærværk i Ulfborg, lød det.

Brød polititilhold

Det polititilhold er Storm Balderson nu også dømt for siden at have brudt fem gange ved at omtale de to i opslag på internettet. 

Storm Balderson stod under retsmødet ved, at han har nævnt de to, men både Storm Balderson og hans forsvarer mener ikke, at opslagene kan kategoriseres som en overtrædelse af tilholdet. 

- Jeg har aldrig nogensinde kontaktet hverken Steffen eller Mourits Troldtoft direkte, lød det fra Balderson i retten.

I alt var Storm Balderson tiltalt for at have brudt tilholdet seks gange. Han blev frifundet for det ene, men sagens juridiske dommer stemte under voteringen for at frifinde ham i alle seks.  

- Jeg kan sige, at jeg selv har stemt for frifindelse, lød det fra dommer Lillian Lund Tinggard. 

Det var sagens to domsmænd dog ikke enige i, og derfor blev Balderson også kendt skyldig i at have brudt tilholdet.

Arkiv-indslag om tilholdet mod Storm Balderson. 

- Du skulle prøve at være en ulv!

At Storm Baldersons har stærke holdninger til ulvesagen kan der ikke herske meget tvivl om, og det blev endnu en gang tydeligt, da Mourits Troldtoft tog plads i vidneskranken tirsdag formiddag. 

Adspurgt af anklageren, hvilket indtryk det gjorde på Mourits Troldtoft at se billederne af hærværket i Ulfborg, hvor han var nævnt med betegnelsen 'MT' på et kors, nåede han at svare, at det var ubehageligt og ikke særlig rart, at man helst ses død, inden han blev afbrudt.

- Du skulle prøve at være en ulv, tordnede Storm Balderson mod Troldtoft i vidneskranken. 

- Hvad siger du, spurgte Mourits Troldtoft tilbage. 

- Du skulle prøve at være en ulv, gentog Storm Balderson højt og vredt, inden dommeren tyssede Storm Balderson ned og bad ham om ikke at have nogen dialog med vidnet. 

Med korslagte arme og et fjendsk blik betragtede Storm Balderson under resten af afhøringen Mourits Troldtoft.

Samme intense blik og kropssprog fastholdt den dømte, da det efterfølgende var Steffen Troldtofts tur til at vidne.

Storm Balderson blev desuden idømt en bødestraf for at have bestilt et slagvåben på nettet. 


Læs flere artikler fra Midt- og Vestjylland eller i kategorien 112.