32 snuppet af politiets nye våben

Adskillige personer kunne ikke lade mobilen være, da politiet var ude med deres nye kikkert.

På kun tre timer gik 32 personer i fælden.

Midt- og Vestjyllands Politi har fået et nyt ”våben” mod uopmærksomhed. Det er ganske enkelt en kikkert, som gør det meget nemmere for færdselspolitiet at spotte bilister, der sidder med deres telefoner. Ikke bare ved øret, men også gemt nede ved rattet.

- Alle 32 sad med deres telefon nede i skødet, hvor den er svær at se. Oftest når vi har de her sager så drejer det sig om folk, der taler i telefon, fortæller vagtchef Simon Skelkjær.

De 32 bilister kørte fra Holstebro mod Herning, da de mødte politiet ved Aulum. Simon Skelkjær er glad for, at den nye kikkert giver resultater.

- Man kan ikke bare tro, at man kan sidde og kigge ned i skødet og så være udenfor vores rækkevidde, siger han.

Bøden for at bruge mobilen bag rattet ligger på 1500 kroner. På cykel er det 1000.

Midt- og Vestjylland har kedelig rekord

Når politiet er ude med kikkerten, så står der en observatør og holder øje med bilisterne. Når han ser, at en bilist bruger sin telefon advarer han kollegaer længere fremme, der så trækker bilisten ind til siden. 

Ifølge politiet er der brug for en ekstra indsats overfor bilisterne. Specielt her i landsdelen, hvor vejene er lange og lige.

Tal fra Rådet For Sikker Trafik viser, at der i perioden fra 2011 til 2015 blev dræbt 52 personer på de midt- og vestjyske veje i uopmærksomhedsulykker. Det er det højeste tal i hele landet, hvor 283 i alt mistede livet.

Noget så simplet som en kikkert, skal være med til at nedbringe antallet af uopmærksomhedsulykker.

Læs flere artikler fra Midt- og Vestjylland eller i kategorien 112.