32-årig tiltalt for mishandling, voldtægt og trusler: - Jeg ville tæve sandheden ud af hende

Det var et biltyveri og efterfølgende vanvidskørsel, der fik politiet til at anholde den 32-årige mand, der i dag var på anklagebænken. Her skulle han også forholde sig til en lang række anklager om voldsom personfarlig kriminalitet.

Der er sat ni dage af til behandlingen af retssagen.
Der er sat ni dage af til behandlingen af retssagen.
Foto: Selma Bjørnestad Kvist Åstrøm, TV MIDTVEST

Tirsdag sad en 32-årig mand på anklagebænken ved Retten i Herning. Han er tiltalt for adskillige tilfælde af blandt andet brutal vold, indespærring, frihedsberøvelse, voldtægt, tvang og trusler mod en kvinde, han havde et forhold til.

Der er i alt 33 forhold i anklageskriftet. Lovovertrædelserne er sket mellem februar og september sidste år på forskellige adresser i Jylland, blandt andet i Borris og Skarrild mellem Skjern og Herning, fremgår det.

Forholdene omfatter blandt andet, at han ifølge anklageskriftet skulle have holdt kvinden indespærret i værelser og skabe og både truet med at slå hende og hendes familiemedlemmer ihjel. Derudover står der, at han har tvunget kvinden til at tage sløvende stoffer, voldtaget hende på brutal vis samt udsat hende for torturlignende mishandling.

I artiklen her kan du læse flere detaljer om, hvad der kom frem på den første retsdag i sagen:

I retten nægtede han sig skyldig i stort set det hele, men erkendte i et enkelt tilfælde at have slået kvinden med et aluminiumsbat, fordi han var ”træt af hendes løgne”.

- Hun blev ved med at lyve om alt muligt og fortalte det ene og det andet. Så tænkte jeg, at jeg ville tæve sandheden ud af hende, sagde den 32-årige i retten.

Ellers forklarede han, at han og den forurettede kvinde havde voldsom sex, og at det ofte indebar kvælning, og at det ikke var unormalt, at kvinden kastede op, som også er en del af tiltalen. Han nægtede nogensinde at have tvunget hende til noget seksuelt.

Erkender biltyveri - men nægter vanvidskørsel

Det er de første 22 af anklageskriftets 33 forhold handler om en form for vold mod kvinden.

Derudover er manden også tiltalt for at have stjålet en Mercedes-Benz S63 AMG og efterfølgende have overtrådt færdselsloven en stribe af gange i en biljagt med op mod seks patruljevogne efter sig. 

Biljagten omfattede blandt andet kørsel med 234 km/t på en strækning, hvor hastighedsbegrænsningen var 90 km/t – samt at have kørt med 191 km/t i en 50 km/t-zone.

Manden erkendte at have stjålet bilen sammen med nogle medgerningsmænd. Men ifølge ham var det en af disse medgerningsmænd, der kørte bilen, da politiet var efter den.

Endeligt var der forhold, der drejede sig om vold mod tjenestemand, da han ifølge anklagemyndigheden overfaldt en betjent i forbindelse med hans anholdelse natten til den 15. september 2022. Det nægtede manden sig skyldig i. 

Han erkendte at have været i besiddelse af forskellige typer steroider, og at han var i både i besiddelse og påvirket af amfetamin på anholdelsestidspunktet

Der er sat ni dage af til retssagen, som fortsætter i morgen onsdag, hvor offerets videoafhøring skal afspilles i retten, mens hun selv er til stede. Det kommer til at foregå for lukkede døre. Der forventes at falde dom 24. november.

Anklagemyndigheden tager forbehold for påstand om forvaring, fordi det er anbefalingen fra retslægerådet, der har kigget på en mentalundersøgelse af manden, fortæller senioranklager Flemming Hother.