2248 nye medlemmer: Flere dyrker idræt i regionen

Det er især kvinder i aldersgruppen 60+, der hiver medlemstallet op.

Der er flere og flere, der melder sig ind i en idrætsforening i Danmark, og her er Midt- og Vestjylland ingen undtagelse. Ud af de 26.158 nye medlemmer, DGI og DIF fik i 2018, kommer 2.248 her fra regionen.

quoteStyrketræning er jo godt for kroppen

Per Nielsen, Nørre Felding

Topscoreren i denne landsdel er Nørre Felding GIF, der har haft den største tilgang af medlemmer. Det er især kvinder og ældre borgere, der melder sig ind, og det er et nyt fitnesscenter en stor årsag til.

- Vi ser en hel masse borgere, der har boet herude i mange år, som endelig kommer i vores idrætscenter, siger formanden i Nørre Felding GIF, Per Østergaard.

Der er mange forskellige årsager til, at medlemstallet i foreningen stiger. Nogle melder sig ind for at have det sjovt, mens det for andre handler om at gøre noget godt for fysikken.

- Styrketræning er jo godt for kroppen. Jo ældre, man bliver, jo mere skal man jo sådan set bruge styrketræning, siger Per Nielsen, der bor i byen.

Fitnesscenteret har givet foreningen et bredere udvalg af aktiviteter, og det har trukket medlemmerne til.

Flere tilbud giver flere medlemmer

Det er ikke kun i Nørre Felding, at medlemmerne kommer til på grund af det nye fitnesscenter.

På landsplan giver flere muligheder i foreningerne flere medlemmer, fortæller formand i DIF, Niels Nygaard i en pressemeddelelse.

- Den store stigning i antallet af seniormedlemmer skyldes blandt andet, at idrætsforeningerne formår at fastholde de voksne medlemmer ved at styrke idrætstilbuddene og ikke mindst sætte fokus på det sociale samvær. Det er vores konstante ambition i DGI og DIF, at vi i foreningsidrætten sørger for at have motionstilbud til alle aldre og køn.

Ældre kvinder sætter rekord

De seneste år er flere og flere kvinder blevet medlemmer af idrætsforeninger. I 2018 fortsatte denne udvikling.

11.931 kvinder blev i 2018 foreningsmedlem. Heraf var hele 10.099 af dem kvinder i aldersgruppen 60+.

Flere og flere dyrker idræt. Det kan aflæses i medlemstallene hos DIF og DGI, der stiger.

Læs flere artikler fra Midt- og Vestjylland eller i kategorien Livsstil.