2019 starter med blæsende kulde

Den første uge i 2019 bliver præget af meget vekslende vejr, fortæller vagthavende meteorolog ved DMI.

Der bliver mulighed for fyrværkeri i aften, men vinden gør det hele mere besværligt. Foto: Mads Claus Rasmussen / Ritzau Scanpix

Når nytårsrusen har lagt sig, vågner de fleste danskere op til gråvejr og kølige temperaturer 1. januar.

Sådan lyder meldingen fra DMI, der har prognosen klar for den første uge i 2019.

Læs også Seks gode råd: Undgå ulykker nytårsaften

- Den første dag i året starter, som den sidste slutter. Med relativt trist gråvejr, siger Trine Pedersen, der er vagthavende meteorolog hos DMI.

Men man skal ikke længere hen end midt på ugen, før vejret slår om, temperaturerne tager et nøk nedad, og den grå tristesse fortager sig.

- Omkring onsdag begynder der at trække køligere nordenvind ned fra Skandinavien, og det giver koldere vejr, men også gode muligheder for sol i det meste af landet, siger Trine Pedersen.

Den kolde vind kan dog også skabe et noget vekslende vejrbillede lokalt, hvor der i dele af landet kan komme byger med slud og sne.

Læs også Konkurs: Kunder i kø for at bytte legetøj

Op mod weekenden bliver nordenvinden igen afløst af den mere velkendte vestenvind, og det giver mildere temperaturer, men flere skyer.

På spørgsmålet om, hvad fyrværkerientusiasterne kan forvente af vejret på denne årets sidste dag, er meteorologen ikke udpræget optimist.

Vejret bliver nemlig blæsende og altså ikke optimalt for raketaffyring, siger Trine Pedersen.

- Man kan sagtens fyre af i aften, og skyerne ligger højt, så man får også glæde af det. Man skal dog sørge for at holde god afstand til naboens stråtag.