2017 var den dårligste badesæson i mange år

Livreddernes sæson er slut, og TrygFonden melder om et meget lavt antal livreddende aktioner. Det handler dog om, at det ikke har været badevejr.

Strandene har været relativt tomme til sommer, og derfor har der været et rekordlavt antal livreddende aktioner.
Strandene har været relativt tomme til sommer, og derfor har der været et rekordlavt antal livreddende aktioner.
Foto: Trygfonden Kystlivredning

Den danske sommer har ikke været præget af det bedste vejr. Der har været få sommerdage, og derfor har der også været få ved strandene. Det kan livredderne nikke genkendende til. 

Hos TrygFondens Kystlivredning sluttede deres sæson onsdag, og efter otte ugers arbejde ved de danske kyster, har der på landsplan kun været 12 livreddende aktioner. Det er rekordlavt, siger programchef med ansvar for bade- og vandsikkerhed i TrygFonden.

- Vejret og vandtemperaturen spiller naturligvis en væsentlig rolle for folks lyst til at tage på stranden, og i år har det bare været surt sommervejr meget af tiden. På den positive side er 12 livreddende aktioner rekord lavt for en sæson, men antallet er naturligvis også et udtryk for, at der har været langt færre badende, end når vi har en god sommer, siger René Højer. 

Pas ekstra på

Hvis du får lyst til at bade på et tidspunkt i løbet af resten af året, så skal du passe ekstra på. Der er ingen livreddere på arbejde, og derfor er baderådene ekstra vigtige at huske på. 

- Man skal aldrig gå alene i vandet, og slet ikke, når der ikke længere er livreddere til at holde øje. Man kan blive væltet omkuld af en bølge eller få et ildebefindende, og så er der ingen til at hjælpe, siger Anders Myrhøj, der er chef for drift og sekretariat i TrygFonden Kystlivredning.

I Midt- og Vestjylland har der kun været én livreddende aktion, og derudover er der blevet udøvet førstehjælp 62 gange. Det viser tal fra TrygFondens Kystlivredning.