190-års fødselsdag trækker sparekassens medarbejdere i det frivillige arbejdstøj

En rund fødselsdag blev fejret med frivilligt arbejde. Alle Sparekassen Kronjyllands medarbejdere trak i dag i arbejdstøjet og hjalp til med forskellige projekter.

Samtlige filialer hos Sparekassen Kronjylland holdt tirsdag lukket for at yde frivilligt arbejde. Foto: Jesper Mortensen, TV MIDTVEST

Sparekassen Kronjyllands medarbejdere blev i dag hevet væk fra den vante plads bag skrivebordet med dampende varm kaffe lige ved hånden og ud i både spejderhytter og regn for at give noget tilbage til borgerne.

Anledningen var ganske særlig – nemlig sparekassens 190-års fødselsdag. Alle Sparekassens filialer har derfor holdt lukket i dag. 

Hvad er forskellen på en sparekasse og en bank?

En sparekasse er - i modsætning til en bank - en selvejende institution. Det betyder, at der ikke er en ejerkreds, der skal have del i et eventuelt driftsoverskud. 

Traditionelt har sparekasser har en stor social betydning. Sparekasserne har nemlig skænket bidrag til almennyttige og velgørende formål. 

 

En bank er derimod opbygget som et aktieselskab. Det betyder, at bankens driftsoverskud skal udbetales til aktieejerne årligt. 

Se mere

- Da Sparekassen blev grundlagt for 150 år siden, var tanken, at den skulle være til for borgerne i samfundet, siger Ingelise Vestergaard, der er afdelingsdirektør i Sparekassen Kronjylland i Viborg. 

- Når kunderne bruger os, så må vi ud og gøre gavn i det samfund, vi tjener pengene i. Vi vil gerne videreføre tanken, fra da sparekassen blev etableret, fortsætter hun. 

Sparekassens medarbejdere var blandt andet med til at ordne en masse små gøremål i en spejderhytte i Frederiks, hjulpet til på plejehjem og mødrehjælpen samt pyntet op til jul i Viborg by. 

- Jeg synes faktisk, det er sjovt. Det giver os jo et indblik i, hvor stort et arbejde det er at lave sådan en opsætning her, siger Ingelise Vestergaard, der i dag var med til at pynte Viborg op til jul. 

Hjælpen vundet på Facebook

For at finde ud af, hvor de mange sparekassemedarbejdere skulle dedikere deres frivillighed i anledning af 190-års fødselsdagen, var et opslag blevet lagt ud på det sociale medie Facebook.

Læs også Ægtepar siger stop efter mere end 20 års frivilligt arbejde

Det var et tilbud, som FDF-spejderne i Frederiks ved Viborg ikke kunne sige nej til.

- Vi har valgt at bede om hjælp til alt lige fra rengøring til opsætning af tavler og udendørs oprydning af haveaffald. Der er en meget lang liste, vi kan plukke af, siger Maria Bendtsen, der er spejderleder hos FDF-spejderne i Frederiks. 

- Vi er utroligt taknemmelige for hjælpen helt generelt, for det er en hjælpende hånd et sted, hvor vi virkelig har brug for det, fortsætter hun. 

Selvom den runde fødselsdag blev markeret med frivilligt arbejde, får medarbejderne hos Sparekassen Kronjylland også en fest at fejre dagen med.

Alle Sparekassens filialer åbner som normalt igen onsdag. 

02:04

Sparekassen Kronjylland lukkede i dag alle filialer så medarbejderne kunne lave frivilligt arbejde.

Luk video