19 kvinder i Region Midtjylland kan have fået kræft ved en fejl

Flere tusinde kvinder er blevet frameldt screeningsprogram for livmoderhalskræft, og det kan have kostet dyrt. Ny redegørelse viser, at 19 kvinder i Region Midtjylland kan være blevet ofre for it-fejlen.

Cirka 40 kvinder kan have fået livmoderhalskræft efter en it-fejl i de gamle amter. Det oplyser regionerne nu i en redegørelse til Folketingets Sundhedsudvalg.

Ved en fejl var kvinderne blevet frameldt screeningsprogrammet for livmoderhalskræft. De kræftsyge kvinder vil nu modtage et brev med oplysninger om, at regionen vil hjælpe dem med at kontakte Patienterstatningen.

Flest i Midtjylland

Der er blevet sendt brev til 19 kvinder i Region Midtjylland og 4 kvinder i Region Nordjylland. Region Syddanmark er endnu ikke helt færdige med at analysere, hvor mange kvinder, der skal have brev, men forventer at det er på samme niveau som i Midtjylland.

Meget gammel sag

Allerede i oktober kom det frem, at cirka 27.000 kvinder ved en fejl var blevet frameldt screeningsprogrammet for livmoderhalskræft mellem 1981 og 2007. I december fik en dødeligt syg kvinde udbetalt erstatning. Patientforsikringen vurderede, at var hun blevet indkaldt til screening, kunne hun være blevet reddet med et simpelt keglesnit. Ifølge de sidste meldinger har 103 kvinder indtil i dag anmeldt skader til Patientforsikringen, som de mener er opstået på grund af manglende invitation til screening.

/ritzau/