19-årig til kamp: Netværk deler krænkende nøgenfotos

Hundredevis af nøgenbilleder af piger og unge kvinder florerer i et netværk, hvor mænd deler og køber billeder af hinanden. En 19-årig pige fra Holstebro går nu til angreb på sitet og har meldt sagen til politiet:

Foto: Frank Sørensen, TV MIDTVEST

For få dage siden gjorde 19-årige Alina Maskaeva en chokerende opdagelse. Hun blev gjort opmærksom på en chattråd, hvor både unge drenge og voksne mænd deler nøgenfotos af unge kvinder, også under den kriminelle lavalder.

 - Det er forfærdeligt, usselt og modbydeligt gjort af de her mænd der sidder og poster det her, siger Alina Maskaeva.

Derfor har hun og nogle veninder taget screendumps af samtaler og billeder på siden. Formålet er at samle bevismateriale sammen - og i går meldte pigerne sagen til politiet.

- Det her skal simpelthen stoppes, for det er ikke okay.

Har personlige erfaringer

Da Alina var 10 år gammel blev hun selv lokket til at sende billeder af sig selv til en dreng på nettet. Drengen viste sig at være en voksen mand. Selvom bagmanden fik en fængselsstraf sidder oplevelsen stadig i hende.

- Det er forfærdeligt. For jeg ved selv, hvordan jeg havde det, og jeg ved selv, hvordan det påvirker mig den dag i dag. Man ved aldrig om de her billeder egentlig er blevet slettet, og man ved ikke, hvem der har dine billeder, siger hun.

Alina Maskaeva opfordrer piger til at tænke sig rigtig godt om, inden de tager nøgenbilleder og sender til andre. Også selvom det er til folk, de stoler på. Men hvis man alligevel gør det, så har hun et helt konkret råd:

- Så lad endelig være med at tage et foto, hvor man kan se dit ansigt.

TV MIDTVEST er bekendt med, hvor de mange nøgenbilleder kan findes henne. Men af hensyn til sagens videre forløb nævnes navnet ikke i artiklen. 

02:21 Luk video