1.200 elever deltager i hjerneeksperiment

Godt tusind midt- og vestjyske skoleelever deltager i et masseeksperiment, som skal vise, om man kan styrke hukommelsen ved hjælp af musik.

Kan sange som Åh Abe og I østen stiger solen op hjælpe os til at få en bedre hukommelse og dermed blive bedre til at lære? Det skal et masseeksperiment hjælpe med at finde svaret på.

quoteNår vi lærer at spille musik, så tager vi små stumper musik og sætter sammen. På den måde træner vi vores arbejdshukommelse.

Peter Vuust, hjerneforsker, Aarhus Universitet

1.200 skoleelever fra Midt- og Vestjylland deltager i eksperimentet, hvor deres hjerner er i fokus. De skal gennemføre både musikquizzer og hukommelsestests. Der er nemlig muligvis en sammenhæng mellem god hukommelse og musik.

- Når vi lærer at spille musik, så tager vi små stumper musik og sætter sammen. På den måde træner vi vores arbejdshukommelse. Man kan også sige, at når man tænker på en melodi, så er det sådan med melodier, at alle toner skal være rigtige, ellers er melodien ikke rigtig. Så hvis man for eksempel synger Solen er så rød mor, så skal man have alle tonerne med, hvilket vil sige, at ens arbejdshukommelse egentlig skal være ret god, siger hjerneforsker og komponist Peter Vuust fra Aarhus Universitet til DR Midt & Vest.

30.000 deltagende børn 

Derfor mener hjerneforskeren, at musik kan have stor betydning for børns læring.  

- For mange børn er det jo fantastisk sjovt at spille og synge og så videre, og hvis man så kan blive en lille smule bedre på andre områder for eksempel på hukommelsen, så gør det jo ikke noget, siger Peter Vuust til DR Midt & Vest.

I alt er 30.000 børn i Danmark med i det musikalske eksperiment. 


Læs flere artikler fra Midt- og Vestjylland eller i kategorien Uddannelse.