101 flygtninge søger venner i Midt- og Vestjylland

Det er vigtigt for flygtninge at omgås danskere, og derfor leder Dansk Flygtningehjælp efter flere frivillige.

Det er vigtigt for de syriske familier at have danske venner.
Det er vigtigt for de syriske familier at have danske venner.
Foto: Johnny Wichmann / Pressefoto

Kontakt med danske venner har stor betydning for flygtninges liv i Danmark, men der mangler frivillige flygtningevenner. Alene i de midt- og vestjyske kommuner er der samlet set brug for 101 nye frivillige venner til de flygtninge, der har fået ophold i Danmark og bor ude i kommunerne.

Derfor appellerer Dansk Flygtningehjælp nu til danskerne om at få en flygtning som ven.

- En frivillig ven kan både være en hjælpende hånd i hverdagen, men også have en stor betydning for at skabe nye netværk for flygtninge, som kan være nøglen til at komme ind i det danske samfund og arbejdsmarkedet, siger Lone Tinor-Centi, der er chef for Dansk Flygtningehjælps Frivilligafdeling, i en pressemeddelelse.

En frivillig i Dansk Flygtningehjælp på besøg hos syriske flygtninge.
En frivillig i Dansk Flygtningehjælp på besøg hos syriske flygtninge.
Foto: Johnny Wichmann / Pressefoto

Frivillige og flygtninge bliver matchet

De frivillige venner bliver matchet med flygtninge eller hele flygtningefamilier, og når først et vennepar er blevet sat sammen, et det helt frit, om man vil træne dansk, hjælpe med NemID eller måske invitere på besøg i fodboldklubben.

- Gennem vores arbejde ved vi, at det personlige møde mellem flygtning og frivillig kan være helt afgørende. Frivillige danskere kan hjælpe flygtninge med at lære hverdags-Danmark at kende og styrke deres muligheder for at klare sig godt i det danske samfund, siger Sira Støhrmann, der er projektleder for Røde Kors’ projekt Venner Viser Vej, som matcher frivillige og flygtninge i samarbejde med Dansk Flygtningehjælp.