10.000 cremefraichedressinger tilbagekaldes efter glasfund

Der er solgt knap 10.000 cremefraichedressinger af mærket Øgo i Netto. Disse tilbagekaldes nu.

20160405-083037-l_69mb.jpg
Foto: Claus Bech / Ritzau Scanpix

Der er fundet glaspartikler i en cremefraichedressing af mærket Øgo, der er solgt i Netto, og derfor kaldes varen nu tilbage.

Det oplyser Fødevarestyrelsen i en pressemeddelelse.

Ifølge Nikolas Hove, beredskabschef i Fødevarestyrelsen, har knap 10.000 eksemplarer af dressingen været i butikkerne, mens 10.000 endnu ikke har forladt lageret.

- Det er kun 40 procent, der har været på markedet, mens resten er tilbageholdt på lageret, så det er meget godt, siger han.

Det drejer sig om dressing, der er bedst før 11. februar 2019. Den er solgt i hele landet.

Det var en klage fra en kunde, som gjorde Salling Group, der ejer Netto, opmærksom på glaspartiklerne, forklarer Hove.

- Salling Group har modtaget en klage fra en kunde, som har fundet noget glas i denne cremefraiche. Sammen med dem har vi så vurderet, at det var noget, som gjorde det her parti farligt, siger han.

Fødevarestyrelsen skriver i sin pressemeddelelse, at partiklerne kan forårsage skader på tænder, mundhule og svælg ved indtagelse.

- Vi kan ikke sige, der er glas i alle flasker af produktet, men der kan være det. Den risiko mener vi ikke, at forbrugerne skal løbe, så derfor har vi støttet Salling Group i at tilbagekalde produktet, forklarer Hove.

Det har ikke været muligt for producenten at finde årsagen til glasfundet, forklarer Julie Spanner Kloppenborg, kommunikationskonsulent i Salling Group. Derfor tilbagekaldes hele partiet.

- Producenten har naturligvis undersøgt produktionen grundigt, men har ikke kunne finde den egentlige årsag til fundet. Vi har af forsigtighedsmæssige årsager derfor tilbagekaldt produktet, skriver hun i en mail.

Fødevarestyrelsen råder forbrugerne til at levere produktet tilbage til butikken, hvor det er købt, eller kassere det.

/ritzau/