10 år efter finanskrisen: Nu har sparekasse tilbagebetalt sit lån

Som den sidste bank i Danmark kan Den Jyske Sparekasse nu lægge finanskrisen bag sig.

(Arkivfoto)
(Arkivfoto)
Foto: TV MIDTVEST

Den danske finanssektor kan godt sætte et kryds i kalenderen den 27. juni 2018.

I dag kommer Den Jyske Sparekasse, der har flere filialer her i landsdelen, nemlig af med sit statslån som den sidste bank i Danmark.

Det skriver Finans.

Lånet optog Den Jyske Sparekasse under finanskrisen for 10 år siden, og det er stort, at gælden på 341 millioner kroner, som med renter er blevet til 375 millioner kroner, nu er betalt tilbage, siger bankens direktør, Torben Sørensen, til Finans.

- Det er virkelig en milepæl for os – både omdannelsen til et aktieselskab og refinansieringen af vores kapitalstruktur.

- Vi er rigtig glade for, at vi nu tilbagebetaler lånet til staten, fordi det var et lån, hvor vi betalte godt 11 procent i rente, og den store besparelse går jo direkte i bundlinjen og videre til aktionærerne, lyder det fra Torben Sørensen.

I alt tilsluttede 43 banker sig i sin tid til Bankpakke ll. Bankpakken, der officielt kaldes kreditpakken, skulle sikre, at bankerne kunne holde hjulene i gang med lån til kunderne.

Erhvervs- og Vækstministeriet vurderede for to år siden, at de i alt seks bankpakker samlet set har indbragt staten et overskud på 18 milliarder kroner.

De seneste tre banker, som har tilbagebetalt staten de lånte kroner er Vestjysk Bank, Danske Andelskassers Bank og så Den Jyske Sparekasse.