29:16

Mad med Mads og David - Svinemørbrad med forår til

Mad med Mads og David
Udgivet 18. juni 2019
Mads besøger Den Gamle Gaard nær Ugerløse og får friske hvidløgsskud og æg med til David. De laver svinemørbrad med nye kartofler, asparges og andre gode forårs sager.


OPSKRIFT:
Grisemørbrad med nye kartofler og asparges

1 grisemørbrad
olivenolie til stegning
200 gr. nye kartofler
6-8 små gulerødder
10 grønne asparges
5-6 små friske forårs hvidløg eller forårsløg
3 scalotteløg
2 dl. hønsefond/bouillon
100 gr. cashewnødder
50 gr. smør
2 æg
salt og peber

Start med at pudse mørbraden og fjern sølvsenen og evt. fedt.

Vask kartoflerne grundigt fri for jord og kog dem møre i letsaltet vand.

Skær bunden af gulerødderne, fjern toppen, men lad et lille stykke sidde. Skræl gulerødderne.

Skær bunden af aspargesene og skyl dem.
Vask de fine hvidløg skær det yderste af bund og to og fjern de yderste lag, så de er fine grønne.
Skræl scalotteløg og skær dem i kvarte på langs
Steg mørbraden af på panden i olivenolie, så den får en fin stegeskorpe. Tilsæt salt og peber. Kom løg og hvidløg på. Tilsæt fond/bouillon og lad det simre. Tilsæt evt. lidt vand hvis det koger for meget ind.
Tag mørbraden af anden og lad den hvile 5-10 min inden servering. Tilsæt nu en smule smør på panden og drys cashewnødder på. Vend aspargesene i den varme sauce.

Skil blommen fra æggehviden.
Skær kødet i skiver og kom grøntsagerne med saucen over. Læg æggeblommen på og spis,