Mad med Mads og David

Mad med Mads og David - Parisertoast med beder
David har fået lyst til en nem omgang parisertoast, da Mads kommer med beder, gulerødder og pastinak fra Brogård på Lammefjorden. Efterårets rodfrugter gør retten både smuk at se på og sund at spise.


OPSKRIFT:
Små pariserbøffer med syltede beder

400 gr. hakket oksekød
4 skiver rugbrød
2 Gule beder
2 Bolsche beder
2 Scalotteløg
1,5 dl. hvid balsamico eddike
1,5 dl sukker
2 Gulerødder
1 spsk. Sennep
Salt og peber
Frisk timian
50 gr. saltede kapers
4 æggeblommer


Lav en lage af halv eddike og halv sukker. Bring den i kog.
Skræl bederne. De gule skæres i tern og kommes op i den varme eddikelage. Giv dem et kort opkog og lad dem derefter køle ned.
De stribede skæres i skiver. Hæld en smule af den let afkølede eddikelage over.

Skræl løgene og snit dem fint.
Kom løg, sennep, frisk timian, salt og peber i kødet.
Riv gulerødderne på rivejern og vend det i kødet.

Form små bøffer og steg dem af på panden, så de får en god stegeskorpe på hver side. Lad dem hvile lidt på en tallerken og steg så brødet af på den varme pande, tilsat lidt kapers.

Skræl peberrod og riv den.
Anret bøfferne på de varme brød.
Kom en frisk æggeblomme på, de syltede beder, i tern og skiver, samt de salte kapers og den friske peberrod.
Udgivet 23. februar 2021