28:07

Mad med Mads og David - Lam med tomatsauce

Mad med Mads og David
Udgivet 7. januar 2020
Mads tager med Mika ud på Stevns store vidder, hvor han møder fårehyrden Frank Hansen. David laver lammeculotte med en rustik rural tomatsauce.


OPSKRIFT:
Lam med tomatsauce

1 lammeculotte
2 fed hvidløg
4-5 stilke frisk rosmarin
Lidt olivenolie til stegning
1-2 spsk. balsamico eddike
Salt og peber

1 fennikel
2 scalotteløg
2 rødløg
2 fed hvidløg
Ca. 20 stk. Cherrytomater
Olivenolie til stegning
1 mørk øl
50 gr. smør
salt og peber
2 tsk. eddike

10 stk. forårsløg
Lidt smør til stegning

Skær sener og overskydende fedt af lammekødet. Tag skrællen af hvidløgene.
Steg kødet af på panden i olivenolie, med fedtsiden nedad først , til den får en lækker brun stegeskorpe. Læg hvidløgsfedende og 2-3 stilke af frisk rosmarin ved. Vend culotten og tilsæt salt og peber. Steg et øjeblik og kom kødet op i en ildfast fad. Hæld rosmarin, hvidløg og stegeolien med. Tilsæt lidt mere salt og peber på toppen af kødet og stænk med balsamico eddike. Sæt culotten i ovnen på 200 gr. i ca. 15 min alt efter størrelsen og hvor rosastegt den ønskes.
Tag stegen ud og lad den hvile i ca. 15 min inden den serveres.

Løg- tomat –sauce:
Skræl og skær scalotteløg og rødløg på den lange side. Hak to fed hvidløg. Del tomaterne i halve. Skær et fennikel i grove strimler.
Steg det af i en tykbundet gryde tilsat olivenolie. Lad det stegte et par minutter under omrøring, skru lidt ned og hæld en øl over. Lad det simre.
Riv rosmarinnålene af den grove stilk, hak den groft og kom den i gryden.
Hæld det overskydende saft fra lammekødet op i gryden. Tilsæt smør og smag til med salt, peber og lidt eddike.

Skær bund og top af springløgene og fjern evt. det yderste lag, hvis det er tørt og grimt. Skyl dem grundigt. Steg dem møre på panden i smør. Tilsæt salt og peber.

Anret forårsløgene på tallerkenen. Kom skiver af culotten ovenpå og hæld ”saucen” over. Pynt evt. med frisk kørvel.