27:42

Mad med Mads og David - Kyllingedeller med ost og Kimchi-kål

Mad med Mads og David
Udgivet 25. februar 2020
Mads besøger Hjemmeriet, som er en lille bitte forretning langt ude på landet nær Ringsted. Specialet her er surkål, surdej og oste. David laver kyllingefrikadeller med ost og stuved kimchi til - kimchi er en slags stærkt krydret surkål.


OPSKRIFT: Frikadeller med ost og stuvet sur-kål

3 skiver daggammelt brød
1/2 dl. fløde
400 gr. hakket kyllingefars
2 scalotteløg
25 gr. frisk ingefær
50 gr. saltede cashewnødder
1 fed hvidløg
1 æg
50 gr. brie ost
100 gr. feta ost
Groft salt og friskkværnet peber
Olivenolie til stegning
50 gr. smør.

1 glas kimchi eller andet fermenteret eller syltet kål
1- 2 dl fløde
200 gr. grønkål

Skær skorpen af brødet og blød indmaden op i lidt fløde. Kom den hakkede kyllingefars op i.
Skræl scalotteløg og et fed hvidløg og hak dem fint og rør dem i. Hak nødderne groft og rør også dem op i farsen sammen med et æg.
Skær skorpen af brien og skær den i små stykker, som også røres ud i farsen.
Hak ligeledes feta ud i små stykker og rør den ud i. Tilsæt salt og peber.
Steg frikadellerne af i olie på panden. Kom smør på til sidst lige inden de er færdige.

Tag frikadellerne af panden og steg grønkålen af i resten af stegefedtet, tilsæt lidt salt og peber.

Kom kimchien i en lille gryde og varm den op med fløde.

Anret den varme kål med den stegte grønkål og sæt frikadellerne ved siden af. Pynt evt. med friske urter, her kørvel.