28:15

Mad med Mads og David - Kødboller i tomatsauce

Mad med Mads og David
Udgivet 28. april 2020
Mads besøger Dagrofas kæmpe robot-lager lidt udenfor Ringsted og får en hel kurv med gode sager til David, som laver kødboller i tomatsauce serveret med smørkogte ris.


OPSKRIFT:
Kødboller i tomatsauce til ris


500 gr. hakket oksekød
4 scalotteløg
2 fed hvidløg
en smule soltørrede tomater
50 gr. chili peanuts
1 spsk. artiskok tapanade
1 æg
250 gr. mascarpone
50 gr. parmesan

RIS: 2 dl. ris
4 dl vand
50 gr. smør
olie til stegning

TOMATSAUCE:
1 gl. champignons
½ ds. hakket tomat
½ ds. pastasauce
1 tsk. rød pesto
frisk persille


Skræl løgene og snit dem fint.
Rør et æg ud i farsen.
Hak peanuts i mindre stykker og rør dem i.
Rør halvdelen af scalotteløgene og alle hvidløgene i.
Tilsæt artiskok tapanade og soltørrede tomater, skåret ud i mindre stykker.
Rør mascarpone ud i. Riv parmesan ost i også.

Kom lidt smør og to af de hakkede løg i en lille gryde. Tilsæt ris og vand og lade løgene koge med under kogningen. Kog risene efter anvisningen på pakken.

Form små kødboller ved hjælp af to spiseskeer og stem dem af i olie på en pande.
Tilsæt champignoner og rød pesto.
Kom hakkede tomater og tomatsauce over, lad det simre.

Anret risene med kødboller og tomatsauce henover. Riv ekstra parmesan over og pynt med frisk persille.