Mad med Mads og David

Mad med Mads og David - Kartofler med muslinger
Mads henter fuld af begejstring de aller første nye kartofler på en sydvendt skråning ved Skelbjerggård i Odsherred. David derimod er mere begejstret for muslinger, asparges og gulerødder, men mon ikke det hele går op i en højere enhed?


OPSKRIFT:
Kartofler med muslinger

250 gr. kartofler
500 gr. blåmuslinger
200 gr. ærter
4-6 små gulerødder
2 scalotteløg
4 hvide asparges
100 gr stenbiderrogn
100 gr. smør
1 frisk hvidløg eller forårsløg
salturt

Vask kartoflerne og kog dem møre i letsaltet vand.

Rens muslingerne og kassér de åbne af dem. Damp dem under låg i hvidvin og/eller vand. Når muslingerne har åbnet sig, tages de op af gryden.
Tag muslingerne ud af deres skal.
Væsken må ikke kasseres, men skal sigtes og hældes over i en mindre gryde. Sæt det til at simre. Kom smør i og blend det ud med en stavblender.

Pil ærterne ud af deres bælg.
Skyl og skræl gulerødderne, men bevar lidt af deres grønne top. Skær dem i fine strimler på langs.

Pil løgene og snit dem fint. Snit et friske hvidløg rigtig fint.

Skær det nederste af aspargesene og skræl dem. Skær dem ud i mindre stykker og kom dem op i den varme sauce.

Anret kartoflerne på tallerkenen. Drys ærterne henover, muslinger, de finthakkede hvidløg, stenbiderrogn og salturt. Kom sauce og asparges henover Pynt med friske urter.
Udgivet 2. juli 2019