28:24

Mad med Mads og David - Kæmpeeskimo-dessert

Mad med Mads og David
Udgivet 18. februar 2020
Mads tager på fisketur på Tystrup Bavelse søerne, men den lille jolle sætter sig fast i isen, og han får derfor ikke noget med hjem til køkkenet. Heldigvis bliver David inspireret til en isdessert over temaet kæmpe-eskimo.


OPSKRIFT:
Isdessert a'la kæmpe-eskimo

150 gr. smør
150 gr. sukker
300 gr. mel
1 æg
2 tsk. vaniljesukker

200 gr. solbær
4 spsk. sukker
2-5 cl spiritus, her solbærgin

6 pasteuriserede æggehvider
100 gr. sukker

1 liter vaniljeis
100 gr. mørk chokolade

Kom solbær i en lille tykbundet gryde, tilsæt sukker og lidt solbærgin eller anden form for spiritus. Lad det simre til en kompot i ca. 1 time på svag varme. Lad det køle af.

Lav en mørdej af smør, sukker, mel, æg og vaniljesukker, som samles grundigt med hænderne. Tryk dejen ud i små forme, sørg for den er nogenlunde lige tyk over det hele og at den kommer godt op ad kanten. Bag dem sprøde og gyldne i ovnen i ca. 15 min. på 180 gr. varmluftovn. Lad dem køle af.

Smelt chokoladen over vandbad.

Kom en skefuld kompot på bunden af kagen. Hæld lidt chokolade over.
Læg is ovenpå og evt. lidt mere chokolade.
Kom dem evt. i fryseren en halv times tid, så de bliver helt kolde.

Sprøjt små dutter af marengsen over isen. Kom kagen på en tallerken med lidt kompot rundt om og brænd toppen af marengsen med en creme brullé brænder.
Pisk æggehviderne stive med sukker og kom marengsmassen op i en sprøjtepose.