Mad med Mads og David

Mad med Mads og David - Ferskvandsfisk i pakker
Mads har været på fisketur på Thystrup-Bagelse søerne ved Sorø og han tager Brasen og Sandart med til et sommerhus i Marielyst på Falster, hvor David har grillen klar.


OPSKRIFT:
FISK I PAKKER

1 sandart, brasen eller anden fisk
1 spsk. olie
1 citron
1 scalotteløg
2 forårsløg
En potte frisk timian
50 gr. smør
Lidt groft salt og peber

2 spsk creme fraiche 38%
lidt citron saft
friskhakket timian

¼ blomkål
1 scalotteløg
2 forårsløg
1 spsk olie
1 smule citronsaft
salt og peber
evt timian blomster

Start med at filetere fisken og fjern skindet, hvis du ikke har fået fiskehandleren til det. Hæld olie ud på et stykke stanniol og læg en stor buket frisk timian udover. Kom fisken på og læg skiver af citron ovenpå. Drys groft salt og peber på og et par skiver smør.
Skræl et løg og skær det på langs, snit forårsløgene fint. Læg scalotteløg og forårsløg ovenpå og pak stanniolen sammen til en lille pakke.
Læg pakkerne på grillen og lad fisken bage under låg i ca. 6-8 min alt efter hvor varm grillen er.

Rør en dressing af creme fraiche, lidt citron saft og kom finthakket timian i. Smag til med salt og peber.

Smuldr blomkål til bittesmå buketter og hæld lidt olie over. Klem lidt citronsaft i og rør det sammen med finthakket scalotteløg og forårsløg. Smag til med salt og peber.

Pak fisken ud og server den rygende varm med blomkålssakaten og godt med dressing.
Udgivet 20. august 2019