28:33

Mad med Mads og David - En meget alternativ hakkebøf med brun sovs

Mad med Mads og David
Udgivet 17. september 2019
På Fejø går nogle forkælede køer med havudsigt og frugtdessert hver dag. Mads får noget hakket oksekød med hjem til David, der laver en meget alternativ version af Hakkebøf med brun sovs og bløde løg.

OPSKRIFT:
EN SLAGS HAKKEBØF MED BRUN SOVS OG BLØDE LØG

500 gr hakket oksekød
½ eller hel chili, alt efter temperament
2 scalotteløg
1 æg
100 gr. fast, smagfuld ost
salt og peber
Lidt olie til stegning

200 gr. kantareller eller anden svamp
1 spsk. honning
1 dl soja
100 gr. smør

1 salatløg
100 gr. lilla grønkål
1 smule frisk koriander
2 tsk. gastrik eller æbleeddike
sort sesam til pynt

Hak scalotteløg fint og rør dem op i det hakkede kød, tilsæt æg , salt og peber. Smuldrer eller riv osten osten op i. Hak chilifrugten fint og ælt det hele grundigt sammen.

Form kødbollerne i hænderne og steg dem af på panden i olie ved høj varme.
Steg færdig i ovnen på 190 gr. varmluft i 5-7 min. i et ildfast fad.

Steg kantarellerne af på panden hvor kødbollerne blev stegt. Hæld soja over og flydende honning. Lad det koge lidt ind og tilsæt til sidst smør.

Snit løget fint og hæld en smule gastrik eller æbleeddike over.
Pil kålen af stilken og hak det fint. Hak frisk koriander eller anden krydderurt.

Anret kål og løg i bunden. Kom kødboller ovenpå og hæld kantarellerne og saucen henover. Pynt med koriander og sesam.