29:00

Mad med Mads og David - Braseret lam med farserede løgringe

Mad med Mads og David
Udgivet 10. marts 2020
Mads trodser snemasserne og henter lammekød hos bondemanden Jens Hansen. David braserer lammeboven og farserer halve løg med lammefars.


OPSKRIFT:
Lammebov og fyldte løg

Ca. 1 kg. lammebov
Salt og peber
Frisk timian
½ dl. soja
4 fed hvidløg
2 dl. lys øl

3 store løg
500 gr. hakket lammefars
1 spsk. sennep
2 dl. fløde
et stænk øl
2 tsk. soja
salt og peber
1-2 fed hvidløg
2 scalotteløg
frisk bredbladet persille
frisk timian
50 gr. revet ost, f.eks. Parmesan eller Gammel Knas

5-6 pastinakker
olie til stegning
salt og peber
frisk timian
100 gr. smør til sauce

Skræl løgene og del dem på midten. Skær top og bund af og tag det midterste ud, på nær de to yderste lag, så du får en lille ”skål”, uden bund.
Gem resterne af løget til bagning af boven. Kom dem op i et ovnfast fad sammen med lammeboven. Tilsæt hele hvidløg, frisk timian, salt og peber. Hæld lidt øl henover og stænk med soja. Sæt fadet i ovnen i ca. 2 timer ved 180 gr. varmluft ovn.

Rør lammefarsen med friskhakket timian og persille. Tilsæt sennep og finthakket scalotteløg og hvidløg. Rør godt og tilsæt fløde, salt og peber, lidt soja og et stænk øl. Lad den stå og hvile en times tid i køleskabet.

Fyld fars i de små ”løgskåle”, sørg for, at der kommer en god top på. Riv en salt, fast ost udover og kom dem i ovnen i ca. 30 min. til farsen er bagt.

Skræl pastinakkerne og skær dem ud i grove stykker. Steg dem møre på panden i lidt olivenolie. Smag til med salt og peber og lidt frisk timian.

Hæld væden fra lammeboven op i en lille gryde. Tilsæt smør og rør godt sammen, så har du en nem og smagsfuld sauce.

Skær skiver af kødet og anret med pastinakker, de braiserede løg og de fars fyldte løg. Hæld lidt sauce rundt om og pynt evt. med frisk persille.