28:09

Mad med Mads og David - Lammeryg med ratatouille

Udgivet 13. april 2021
Mads har fået en lammeryg og et stykke røget lammekølle med fra BR Landbrug på Stevns. David serverer ryg og mørbrad med en rygende varm ratatouille.


OPSKRIFT:
Bonderet med lammeryg


1 Lammeryg
2-3 fed hvidløg

100 gr. røget lammekølle
1 squash
3 scalotteløg
200 gr. cherrytomater
2 fed Hvidløg
50 gr smør
Frisk timian
Olie til stegning

½ blomkål
¼ Spidskål
3 dl eddike
3 dl sukker


Skær squashen ud i grove tern. Skræl løgene og hak dem groft. Hvidløgene hakkes, dog lidt finere.
Hak timianen groft. Halver tomaterne.

Steg løgene af på en pande i lidt olie. Tilsæt squashen og til sidst de halverede tomater. Kom smør på, tilsæt finthakket lammekølle og lad det simre.

Del blomkålet ud i små buketter.
Pisk sukker og eddike sammen og kom blomkålen i.
Snit spidskålet fint
Umiddelbart inden servering vendes spidsklet i eddikelagen, sammen med blomkålet.

Skær det meste af fedtlaget af ryggen, rids resten.
Skær mørbraden fri.
Steg begge af på panden i olie, læg 2-3 fed hvidløg ved. Lad det simre i 4-5 min.

Anret grøntsagerne i bunden af tallerkenen, kom skiver af lam ovenpå og top med det marinerede kål på toppe.