28:43

Mad med Mads og David - Tunet tomatsalat med brændte auberginer

Mad med Mads og David
Udgivet 27. oktober 2020
Hvad kalder man en ret med tomater, råmarineret tun og ogsågratinerede grillstegte auberginer? Mads grubler over det helt rigtige navn, inden serveringen for beboerne i sommerhuset på toppen af Veddinge bakker, hvor Mads og David er på besøg.


OPSKRIFT:
Tunet tomatsalat med brændte auberginer

2 peberfrugter
frisk koriander
1spsk olie
1 tsk soja
1 aubergine
75 gr. Parmesan
6-8 tomater
2 scalotteløg
1 spsk. olie
200 gr. tun
2 spsk. olie
2 tsk. Soja
1 fed hvidløg
30 gr frisk ingefær
½ chili


Grill peberfrugterne møre på grillen.
Hak peberfrugten fint, bland den i olivenolie, tilsat lidt soja.
Hak koriander groft og vend det i.

Skær auberginen ud i ca. ½ cm bredde skiver. Gril dem møre på begge sider og riv parmesan ud over.

Skræl løgene og skær dem ud i små tern. Del tomaterne og lav en tomatsalat.
Vend det i olivenolie.

Skær tunen i helt tynde skiver.
Mariner den i olie, soja, hakket hvidløg, hakket chili og revet ingefær.

Anret tunen med tomatsalaten og de grillede auberginer ovenpå.
Pynt med karse.