28:45

Mad med Mads og David - Nye kartofler med rejer

Mad med Mads og David
Udgivet 13. oktober 2020
Mads er helt lykkelig, fordi dagens råvarer er nye kartofler fra kanten af Lammefjorden. Men humøret daler en smule, da David sætter ham til at rense kartoflerne, pille rejer og bælge ærter. Det ender dog lykkeligt, da maden endelig står klar.


OPSKRIFT:
Nye kartofler i beurre blanc med rejer

1 kg nye kartofler
150 gr. friske rejer med skal

3 scalotteløg
2 dl Nolly Prat
75 gr. Smør
2 Rødløg
1 dl eddike
1 dl sukker
1 bk friske ærter
1 smule frisk brøndkarse som pynt


Vask kartoflerne fri for jord – kog dem møre i letsaltet vand.

Kog rejerne i ca. 30 sek. i letsaltet vand, tilsat en smule eddike.
Når de har skiftet farve til lyserøde og er faste i kødet, køles de ned i koldt vand. Herefter pilles de.

Skræl rødløgene og skær dem groft ud. Kog dem kort op i eddike lagen.

Skræl scalotteløg og snit i fine tern. Steg dem blanke i en lille kasserolle, hæld Nolly Prat over og lad det reducere til halv mængde. Rør smør ud i saucen.

Bælg de friske ærter.

Anret kartoflerne med rejer, syltede løg og ærter i en dyb tallerken. Hæld den varme sauce over og pynt med brøndkarse.