Coop lukker butik før tid: - Jeg synes, det er pisseirriterende 

I ugen op til jul bliver lyset slukket for sidste gang i Brugsen i Rødding. Butikken er tvunget til at lukke.

Brugsuddeler Trine Kjeldsen blev for to et halvt år siden sat på en opgave - at redde LokalBrugsen i Rødding fra at lukke. Men det er ikke gået efter planen, og nu lukker Coop butikken halvandet år før den aftalte tid. 

quoteVi havde egentlig aftalt, at jeg skulle have fire år til at løse opgaven.

Trine Kjeldsen, Brugsuddeler, Lokalbrugen i Rødding

- Vi havde egentlig aftalt, at jeg skulle have fire år til at løse opgaven, så jeg synes, det er pisseirriterende, at vi nu stopper efter to og et halvt år, siger Trine Kjeldsen.

Omsætningen skulle øges væsentligt, og lokalbefolkningen skulle igen have lyst til at lægge deres indkøb i den lokale brugs. Den oprindelige plan var, at Trine Kjeldsen fik fire år til at løse opgaven.

Men nu har Coop, der står bag alle Brugser i Danmark, mistet tålmodigheden. De tror ikke, at LokalBrugsen i Rødding lidt nord for Viborg på noget tidspunkt kommer til at kunne løbe rundt. Derfor må Trine Kjeldsen lukke den 104 år gamle brugs ned.

quoteBorgerne i byen må have taget et valg om, at de ikke synes, det er nødvendigt, at den er her.

Trine Kjeldsen, Brugsuddeler, Lokalbrugen i Rødding

- Det er da trist. Der bliver noget tomt hernede i midtbyen, når vi lukker, siger Trine Kjeldsen.

LokalBrugsen i Rødding har gennem årene kæmpet med manglende opbakning i lokalsamfundet, og samtidig haft store udgifter til vedligeholdelse af gamle bygninger og gammelt inventar. Gentagne opfordringer og krisemøder har hjulpet lidt, men slet ikke nok til at omsætningen kom op på et niveau, der var højt nok til at få butikken til at løbe rundt. Nu mister landsbyen sin eneste dagligvarebutik, og borgerne må køre til Viborg for at handle.

- Jeg synes, det er megaærgerligt, at man ikke har valgt at støtte op. Men der er ikke noget at gøre ved det, for borgerne i byen må have taget et valg om, at de ikke synes, det er nødvendigt, at den er her, siger uddeler Trine Kjeldsen. 


Læs flere artikler fra Viborg eller i kategorien Samfund.