Vold under kamp ikke anmeldt

Lemvig-spiller slået ned i håndboldkamp mod Kolding, men volden er ikke blevet anmeldt.

Da Koldings Mateo Garralda i onsdagens kamp slog albuen hårdt i panden på Lemvigs Ole Bitsch skete der intet.

Dommeren så ikke episoden. Efter kampen skete der heller intet. Hverken Ole Bitsch eller Lemvig Håndbold ville melde sagen til DHF's disciplinær-udvalg.

Optagelser på nettet

Nu er videooptagelser af overfaldet dukket op på nettet, og billederne viser tydeligt, at Garralda ramme Ole Bitsch med albuen. Men der er stadig ingen af parterne, der ønsker at anmelde sagen, til trods for, at både flere Lemvig-spillere erkender, at sådanne episoder overhovedet ikke hører hjemme i håndbold.

Ole Bitsch aftalte med Lemvig Håndbold, at han ikke vil gøre noget ved sagen, fordi han og klubben ikke ønsker unødvendigt fokus på den næste vigtige kamp mod Mors-Thy Håndbold.

- Jeg vil ikke gøre noget ved det. Vi har aftalt, at vi ikke vil gå videre med sagen, og det står jeg ved af hensyn til klubben og holdkammeraterne. Men det kunne være interessant, hvis andre tog sagen op, for det er ikke rimeligt, han gør det han gør. Og på en måde ærger jeg mig lidt over, jeg ikke tog sagen op, siger Lemvigs Ole Bitsch til TV/MIDT-VEST.

Udvalg endnu ikke på banen

DHF's disciplinærudvalg har en gang tidligere selv taget sager op. Det var da Bjerringbro-Silkeborgs Lars Krogh-Jeppesen spyttede Viborgs Mikkel Aagard i ansigtet.

Men indtil videre er onsdagen overfald ikke anmeldt til disciplinær-udvalget, og udvalget fik først kendskab til sagen sidst på formiddagen og endnu har udvalget ikke selv taget sagen op.

Om overfaldet var vold, og dermed et brud på reglerne, står derfor endnu hen i det uvisse.

Se optagelserne af episoden her

[videonode #5955]

Se interview med håndboldeksperten Bent Nygaard her

[videonode #5965]

Se interview med træner i Lemvig Håndbold, Søren Baadsgaard her

[videonode #5967]


Læs flere artikler fra Lemvig eller i kategorien 112.