Vi er klar, når storken lander: Følg reden live fra Bækmarksbro

Følg linket nederst i artiklen for at komme til vores livestream af storkereden ved Bækmarksbro.

I Flynder ved Bækmarksbro glæder de sig – og nu kan du glæde dig sammen med dem.

quoteMan kan se, når de begynder at få fjer og se deres flyveøvelser.

Lotte Lykke Stendahl, storkene.dk

For hvis det lokale storkepar Yvonne og Kjeld, der sidste sommer blev forældre til storkeungen Fie, vender tilbage, er der ikke kun en ny rede klar – der er også mulighed for at følge med døgnet rundt i vores livestream.

TV MIDTVEST har i samarbejde med storkene.dk sat et kamera op, som livestreamer fra reden døgnet rundt. Det betyder, at du kan være med, når Yvonne og Kjeld lander, se hvordan de lever deres hverdag, følge med, når der kommer æg, og se hvordan storkeungerne, som forhåbentlig kommer, udvikler sig.

- Storken har altid været speciel. Det har altid været sådan i Danmark, at den er forbundet med landet, med danskhed og med sol og sommer, siger Lotte Lykke Stendahl fra storkene.dk og fortsætter:

- Man kan se ungerne vokse op og se dem kunne bruge det ene og det andet. Man kan se, når de begynder at få fjer og se deres flyveøvelser, når de hopper halvanden meter op i luften og blafrer med vingerne.

Storken er langtfra så talstærkt repræsenteret i Danmark, som den har været tidligere. Men nu har ud altså muligheden for at følge med, når et storkepar – muligvis Yvonne og Kjeld – indtager reden i Flynder.

Flere paralleller til mennesker

Storkene kommer til de danske himmelstrøg for at få unger, og lige netop i denne her ligner dyrene os mennesker.

For fuglene er omsorgsfulde og vurderer hele tiden, hvad der er bedst at gøre for sine unger og sig selv.

- Det er rigtig hyggeligt, når de yngler og de små hoveder kigger op fra reden. Det er det, man kan følge. De starter med at lægge æg, og så følger man med i hele processen. Det er vanvittigt spændende at se processen fra æg til flyvefærdig storkeunge, siger Lotte Lykke Stendahl.

Eksperten tror, at mange interesserer sig for storken, fordi det er en fascinerende, stor og sjælden fugl i Danmark.

Hvis du har spørgsmål om storken eller vil se vores livestream, kan du trykke på dette link.


Læs flere artikler fra Lemvig eller i kategorien Natur.