Vestjysk rapper til DM i freestyle

Selvom sproget er grimt, er intensionen god. En freestyle rapper fra Lemvig forsøgte fredag at kæmpe sig til en DM-titel ved at svine sine modstandere til.

Han har måske Danmarks mest beskidte kæft. Og selvom han er fra Lemvig, så kan han tale ørene af en københavner.

Kunstnernavnet  er "Den Lette Gade". Hans borgerlige navn Aske Sjørvad - og han er Danmarksmester i freestyle rap.

- Mit borgerlige navn er Aske, jeg flyttede til København fra Vestjylland for at læse. Lige pludselig blev jeg den bedste til at motherfucking freestyle rappe, siger den forsvarende danmarksmester, mens han følger et beat, der kører i baggrunden.

Fredag skulle han så forsøge at genvinde titlen som Danmarks bedste freestylerapper i Pumpehuset i København.

Hårde ord til gode venner

Bandeord og sjofle kommentarer til modstanderen er en fast bestanddel af freestyle rap, og for Aske Sjørvad er det vigtigt, at det bliver ved med at være sådan.

quoteJeg tror mere og mere på Den lette Gade.

Michael 'Jøden' Christiansen, Rapper.

- Jeg er firm believer of free speach i den her ring. Hvis man først begynder at censurere, begrænser det den kreative proces, siger rapperen. 

Aske Sjørvad prøver dog på at være så sofistikeret, som det er muligt, når han slynger grimme gloser efter sine modstandere i rap battle ringen.

Og selv efter de mange krænkende ord går duellanternefra scenen som venner. 

Studerer ord

Ligesom mange af sine konkurrenter læser Aske Sjørvad retorik på universitetet, og inden DM-ringen skal indtages, forbereder freestyleren sig så godt man kan. 

Og det er ikke meget - rapperne finder nemlig først ud af, hvad de skal rappe om, når de går på scenen foran det store publikum. 

- Jeg vil have folk til at lave larm - og gør jeg det, så er jeg egentlig tilfreds, siger Aske Sjørvad. 

Aske klarer sig igennem første runde og er derefter klar til kvartfinalen, hvor han skal møde rapperen bag kunstnernavnet Spasmager. 

Semifinalen

Forventningerne til den forsvarende mester er høje.

- Hvis spørgsmålet er, hvem der vinder, så tror jeg mere og mere på Den lette Gade, siger Michael 'Jøden' Christiansen, der er tidligere tiltager til DM i freestyle, og i dag er konferencier ved arrangementet. 

Desværre lykkes det ikke for vestjyden at leve op til den erfarne rappers forventninger. Den Lette Gade bliver nemlig slået ud af semifinalen af Spasmager.

Dog har Aske Sjørvad en ekstra chance til at imponere. Han gik nemlig videre fra Danmark Har Talent ved at få en guldknap, og er derfor sikret at komme direkte med til et liveshow.

Vinderen af årets danmarksmesterskab i freestyle rap blev Elias Orwell, som vandt over Spasmager i finalen. Nederlaget i kvartfinalen er dog ikke nok til at slå vestjyden ud.

- Hvis man forelsker sig, så bliver man vel ved, siger han. 

 

Læs flere artikler fra Lemvig eller i kategorien Livsstil.