Vestjysk Bank leverer det bedste resultat nogensinde

Med et resultatet efter skat på 478 millioner kroner realiserer den 146-årige bank sit bedste år nogensinde.

Det har været et ekstraordinært godt år for Vestjysk Bank, der ellers har haft en række meget hårde år.

Bankens netop offentliggjorte årsregnskab viser, at banken i 2019 leverede et resultat efter skat på 478 millioner kroner. Det er det bedste årsregnskab nogensinde for banken. Til sammenligning var det tal i 2018 296 millioner kroner. 

- Det her viser, at nu er vi endegyldigt ude af krisen, og det er en meget stor begivenhed for banken. Så nu kan vi også være vores resultater bekendt, når vi sammenligner med andre kolleger. Så det er en stor dag for banken, jubler administrerende bankdirektør Jan Ulsø Madsen.

quoteJeg vil også rose medarbejderne for en kæmpe indsats, og kunderne og aktionærerne for den loyalitet, de har vist. Hele den kombination gør, vi står, hvor vi står i dag

Jan Ulsø Madsen, administrerende bankdirektør, Vestjysk Bank

Slut med krisetider

Det har været nogle hårde år for Vestjysk Bank, der i 2014 blev kaldt ”de levende døde” i medierne. For Jan Ulsø Madsen er der især et tidspunkt, der var med til at vende krisen for dem.

- Jeg synes, en meget vigtig begivenhed var sommeren 2017, hvor vi fik handlet staten ud af ejerkredsen og fik en ny ejerkreds, som også lavede et kapitalindskud i banken, som gjorde, at vi pludselig kunne agere som ganske almindelig bank. Det var nok der, det vendte, siger han og fortsætter:

- Jeg vil også rose medarbejderne for en kæmpe indsats, og kunderne og aktionærerne for den loyalitet, de har vist. Hele den kombination gør, vi står, hvor vi står i dag.

Vestjysk Bank forventer i 2020 at kunne realisere et resultat efter skat på 250-300 mio. kr.

I marts 2018 tog TV MIDTVEST med bestyrelsesformand Vagn Thorsager til generalforsamling i Vestjysk Bank. Han har været med hele vejen fra krisen var værst og til nu, hvor banken rejser sig fra asken.