Vestjysk Bank har fremgang

Flere indtægter og lave omkostninger giver for fjerde kvartal i træk et positivt resultat. Nu må spekulationer om bankkrak høre op, mener bankdirektør

Vestjysk Bank udkom i dag med et halvårsregnskab der viser, at resultatet er styrket i forhold til sidste år. 

De seneste fire kvartaler har banken nu haft positive resultater, og det må efterhånden være modsvar nok til mediernes spekulationer om at banken bliver den næste, der krakker. Det mener bankdirektør Frank Kristensen, fra hovedsædet i Lemvig:

- Vi er en solid og velindtjenende bank. Og det er vigtigt for os for det betyder også at kunderne kan føle sig trygge. Så derfor synes vi nok at nu må den diskussion snart høre op. Vi har dokumenteret gang på gang at vi har styr på vores kreditter og har været igennem en fusionsproces som vi har kørt rigtig fint igennem og har i dag en veltrimmet bank, understreger han.

Fremgang på 107 millioner kroner

Vestjysk Bank har forbedret basisresultatet fra 227 millioner kroner sidste år til 234 millioner kroner i år. Nedskrivngerne på udlån og tilgodehavender er i perioden falet fra 239 millioner kroner til 157 millioner kroner i år.

Bankens resultat før skat udgør 21 millioner kroner, hvilket er en fremgang på 107 millioner kroner sammenlignet med forrige år.