Vestjysk Bank fyrer 20 medarbejdere: - Det er desværre nødvendigt

Fyringer af 20 medarbejdere skal være med til at ruste Vestjysk Bank, hvis der skulle komme en potentiel lavkonjunktur.

Vestjysk Bank præsenterer onsdag deres halvårsregnskab, hvori de fortæller at de fyrer fem procent af medarbejderne svarende til 20 stillinger.

- Ønsket er at drive en ansvarlig og solid bank i mange år frem. En bank, der står bedst muligt rustet i en potentiel lavkonjunktur, så vi ikke kommer i problemer. Her og nu betyder det, at vi er nødsaget til at tilpasse organisationen, siger Jan Ulsø Madsen i en pressemeddelelse.

Fyringerne rammer i både erhvervsforretningen, privatforretningen og stabene.

- Men det er desværre nødvendigt for at nå vores mål. Ved indgangen til 2019 vil banken stå stærkere end hidtil, og vi ser frem til for alvor at kunne begynde at satse på vækst igen.

Fyringerne kommer på en dag, hvor banken ellers også fortæller, at de er blevet bedre til at tjene penge. 

Indblik søndag tog i marts med bestyrelsesformand Vagn Thorsager til generalforsamling i Vestjysk Bank. Han har været med hele vejen fra krisen var værst og til nu, hvor banken rejser sig fra asken.

Tilfredsstillende halvårsresultat

Bankens resultat efter skat er steget fra 108 milioner kroner i 1. halvår 2017 til 119 millioner kroner i 1. halvår 2018. Det gør, er egenkapitalforrentningen pr. 30. juni udgør 10,2 procent.

- Vi er stolte af i dag at kunne betegne Vestjysk Bank som en sund bank med faldende nedskrivninger. "Sundhedstilstanden" for vores erhvervsengagementer er i dag langt bedre end tidligere. Vi kan se, at antallet af privatkunder, der vælger Vestjysk Bank, er stigende. Økonomien i Danmark er i bedring, og i vores markedsområder kan vi også mærke fremgangen, siger Jan Ulsø Madsen i en pressemeddelelse. 

En af de væsentligste årsager til bankens øgede bundlinje, er Vestjysk Banks nedskrivninger. Her er man fået fra 142 millioner korner i 1. halvår af 2017 til 95 millioner kroner i 1. halvår af 2018.

Dette er dog stadig et højt tal, men de skyldes ifølge Jan Ulsø Madsen, at man har taget højde for lave afregningspriser inden for landbrugssektoren og den lange tørkeperiode.

- Afregningspriserne på mælk og svinekød er i løbet af årets første seks måneder faldet til et lavt niveau, også set i forhold til 1. halvår 2017. Dertil kommer, at vi her hen over sommeren har oplevet en lang tørkeperiode, som samlet set vurderes at få en negativ effekt på dansk landbrug, siger han.

Vestjysk Bank fastholder forventningerne til regnskabsåret 2018 om et resultat efter skat i niveauet 175 mio. kr. til 250 mio. kr.