Vestjyde bliver ny svineformand

Den vestjyske svineproducent Torben Hauskov fra Lemvig er ny formand for Danske Svineproducenter.

Den 39-årige svineproducent fra Lemvig Torben Hauskov blev i dag udpeget som ny formand for Danske Svineproducenter.

Han overtager formandsposten fra Henrik Mortensen fra Løgstør, der stopper efter otte år på posten. Det er med store forventninger, at lemvigeren nu tager over.

- Jeg glæder mig til udfordringerne som formand for foreningen. Jeg vil arbejde for at indfri medlemmernes forventninger til foreningen om hele tiden at arbejde for at styrke Danske Svineproducenters konkurrenceevne, og jeg vil arbejde for at sikre trivslen hos grisene og deres ejere, siger Torben Hauskov, der har 2.300 søer med 30 kgs-prodution og 950 hektar, til Landbrugsavisen.

Udover Torben Hauskov fik også Mikael Kristensen fra Snedsted en ny rolle som avlsordfører, hvor han skal tegne foreningen i forhold til fremtidige drøftelser om avl i Danmark.

I 2018 har bestyrelsen allerede sat som målsætning at arbejde for større synlighed, flere slagtesvin, transparens i avlsafgifterne, mindre regelforvirring, færre offentlige gebyrer, et omkostningsneutralt veterinærforlig og ikke mindst forhindring i spredning af afrikansk svinepest til Danmark, skriver Landbrugsavisen.


Læs flere artikler fra Lemvig eller i kategorien Erhverv.