Uventet benspænd: Den dag Superligaen kom til Ramme

FCM og AaB spillede i lørdag kamp i en landsby. Det var en del af Ramme-Lomborg Idrætsforenings 100-års jubilæum. Kampen var dog nær blevet aflyst.

Ramme Idrætsforening blev etableret i 1917. I dag er klubben fusioneret med tre andre lokale klubber under navnet Ramme-Lomborg Idrætsforening. Ramme er den ældste af de fire klubber og kunne lørdag fejre 100-års jubilæum.

I den anledning var det lykkedes at få superligaklubberne FCM og AaB til at spille en træningskamp på det lille stadion.

- Det er en stor dag for os - fedt med superligahold, konstaterer en tilfreds formand.

Men arrangementet var nær ikke blevet til noget - for FC Midtjylland ville ikke spille på den hullede bane, som landsbyklubben først havde foreslået.

- Der var simpelthen for mange huller til superliga-niveau, som måske går lige en tand hurtigere end de serie 4-5-stykker, vi spiller herude. Så det spiller man ikke på i superligaen - der spiller man ikke i huller, siger Arne Bech Poulsen, formand for Ramme-Lomborg IF.

- Først og fremmest havde vi et par baner, som vi troede kunne rumme superligabold, men det kunne de så ikke. De blev kasseret begge to. Så de måtte lige have en makeup eller makeover, eller hvad man kalder det, fortæller Arne Bech Poulsen. 

Kommunen har knoklet med at gøre græsplænen spilleklar.

- Så nu er den lappet - ja, vi har nok kommunens bedste træningsbane nu, konstaterer formanden.

På banen stillede FCM i stærkeste opstilling. Det blev da også til en sejr til FCM på 1-0.  

Det var sidste træningskamp før Europa League-kvalifikationen går i gang torsdag, hvor FCM skal møde irske Derry City.