Unge fravælger den grønne foreningsvogn

Danmarks Naturfredningsforening oplever et fald i antallet af medlemmer. De peger selv på, at det er svært at få fat i særligt nye unge medlemmer.

Grønne foreninger er ikke ligefrem det nye sort blandt unge. Danmarks Naturfredningsforening har gennem de seneste ti år oplevet et medlemsfald på over 10.000 mennesker, og foreningerne selv peger på, at de har problemer med at få greb om de unge.

- Det er lidt en skam, at vi har så få unge mennesker, fordi dem vil vi rigtig gerne have fat i.

Sådan lyder det fra Ivan Møller Sørensen, der er bestyrelsesmedlem i Danmarks Naturfredsforening i Lemvig, der har 450 medlemmer.

Danmarks Naturfredningsforening er med 129.000 medlemmer landets største grønne organisation. 
De seneste 10 år har foreningen på landsplan mistet mere end 10.000 medlemmer på landsplan - og det bekymrer en af de trofaste, som stadig er med.

- Der er jo mange af de ældre, som er med nu. På et eller andet tidspunkt er de jo ikke med længere og hvis ikke vi får nogle unge mennesker at fylde op med, så går det i sig selv på et tidspunkt, og det ville være synd og skam, siger han.

Hos Dansk Ornitologisk Forening oplever man også udfordingen med at få fat i nye og yngre medlemmer. 

- Det er hele grundlaget for foreninger, både det demokratiske men også det økonomiske, at vi har noglemedlemmer, konstaterer formand Egon Østergaard.

Gymnasieelever melder pas

På Lemvig Gymnasium har de unge ikke skænket muligheden for et medlemsskab af en grøn forening mange tanker. 

- Jeg har ikke vidst, det var en mulighed. Jeg har ikke tænkt, at det her er noget, jeg kan, lyder det fra Christian Hjalk. Han bakkes op af Nikolaj Hestbæk:

- Jeg ved ikke rigtigt, hvad der er af muligheder. 

Signe Agergaard er mere klar i mælet. For det kniber med tiden.

- Det er ikke noget, jeg har tid til at gå op i, konstaterer hun. 

Danmarks Naturfredningsforening har på nuværende tidspunkt fem aktive studenterforeninger. De eneste i Jylland ligger dog i Aalborg og Aarhus. 

 

 


Læs flere artikler fra Lemvig eller i kategorien Samfund.